Jätkame ülevaatega, millega tegime algust SIIN.

Millist telerit osta? Suurus loeb

Inimesed kipuvad ostma telekaid selle põhjal, kui palju neil ruumi selle jaoks on. See pole tihtipeale parim otsus. Lameekraanid võtavad palju vähem ruumi ehk su teler võib sattuda kaugemale kui sa esialgu arvasid. Tänu sellele võib ka pilt väiksem tunduda.

Lisaks, suure resolutsiooniga telekad suudavad kuvada täpsemalt pilti, mis tähendab, et suur ekraan ei ole udune või piksline! HD teleri puhul on üldjuhul ideaalne kaugus 3-4 korda teleri kõrgus.

Kuidas arvutada sobivat HD teleri suurust?

Trikk on selles, et teler peab olema piisavalt suur täitmaks su vaatevälja, ilma et pildikvaliteet kannataks. Pea meeles, et kui sa kavatsed vaadata ainult standardlahendusega kanaleid, siis mida suurem ekraan, seda viletsam ja udusem pilt.

Ideaalse teleri suurus kalkuleeritakse kaugus (kui kaugel kavatsetakse istuda) jagatud kahega, mille vastus jagatakse omakorda 2,54 (= 1 toll). Ehk kui Teie planeeritav kaugus teleka ja diivani vahel on 300cm, siis 300:2=150; 150:2,54= 59 ehk parim sinu elutuppa sobiv televiisor on 60-tolline (vastuse puhul võetakse lähim pakutav teleri suurus).

Mis funktsioone peaksin veel tähele panema?

Teleritel on funktsioone ja omadusi meeletult palju, kuid toome välja mõned, millele peaks tähelepanu pöörama:

Piltide vaatamine — kui kasutad tihti digikaamerat, siis on mõistlik vaadata telerit, millel on USB või mälukaardi lugeja. See muudab piltide ja videode vaatamise või näitamise väga lihtsaks — lihtsalt ühenda USB pulk (või mälukaart) ning sirvi pilte puldiga.

Kontrastsus — ekraani säravad valged ei tohi olla rohelise, lilla või sinise varjundiga. Mustad toonid peavad olema mustad(!) ehk neil ei tohi olla halli, rohelist või sinist varjundit. Samuti peab must olema ühtlane, mitte looklev.

Vaata Elementro telerite superpakkumisi lähemalt SIIT ning saa tellimusega kaasa TASUTA UEFA jalgpall.

Jaga
Kommentaarid