Külmkapile nutikuse lisamise peamine eesmärk on olnud algusest peale sama — anda kasutajale tagasisidet oma varudest ning nende säilivusest. Seda võimaldavad sensorid ja kaamerad, mis proovivad tuvastada tooteid külmkapis.

Esimene julge antud valdkonnas oli LG ning tema katse nurjus kiirelt. Nimelt sai nutikas külmkapp nii kriitikutelt kui kasutajatelt suhteliselt halba tagasisidet. Peamisteks põhjusteks oli meeletult kõrge hind (üle 20 000 dollari!) ning puudulik võime tooteid tuvastada.

Teisi julgeid katsetajaid on ka olnud eelnevalt (k.a. Samsung) kuid enamasti on jäänud nende edu suhteliselt tagasihoidlikuks.

Samsung uus tulemine

Selle aasta CES-i (Consumer Electronics Showcase) raames tuli Samsung välja täiesti uue nutikülmikuga. Ambitsioonika plaani aluseks on muuta antud toode käepäraseks ning ka populaarseks. Kasutusele on võetud Samsungi preemium klassi külmik, millele on lisatud nutikad lahendused.

Kui siiamaani on enamasti nutikülmikute ekraanid piirdunud 8-tolliste suurustega, siis uuel Samsungil on peale tulnud suurushullustus ning kasutusele on võetud suisa 21,5-tolline puutetundlik ekraan! Ekraanil on võimalik kuvada pilte, videosid, kalendrit, interneti lehitsejat, meeldetuletajat, ostunimekirja, taimerit jpt. Lisaks on võimalus kuulata muusikat Pandora äppi kaudu ning on olemas ka tugi Groceries by MasterCard-le (telli koju teenus). Tulevikus on veel lisandumas Amazon-i häälkäsklussüsteem nimega „Alexa“.

Lisaks suurele ekraanile on kasutusele võetud terve ports kaameraid. Nad asetsevad külmiku sees ning teevad peale igat ukse sulgemist pilti. See annab Android või iOS seadmete kasutajatel võimaluse kontrollida hetke olukorda külmikus ning välistab küsimuse „Kas piim on tegelikult olemas või jäi see ostunimekirjast välja“.

Samsungi nutikat külmkappi on võimalik soetada alates selle aasta kevadest ning hinnaklass jääb 5 000 euro kanti. See on palju, kuid tuletame meelde, et tegemist on nutika preemium klassi külmkapiga, mis 15 aastat tagasi maksis rohkem kui 4 korda enam.

Seniks, kuni Samsungi uus nutikas külmikapp müüki jõuab, tutvu Elementro tootevalikuga ning leia endale sobivaim SIIT.

Jaga
Kommentaarid