Nimetuse osas on saanud Nexus 6 edasiarendus endale „P“ tähe lõppu. Kui arvad, et selle tähe tähendus on „Plus“, „Power“, „Performance“ või „Photo“ siis eksid osaliselt. Nimelt on telefon „Plus“ suurusega ehk 5.7-tollise ekraaniga. Samuti on ta piisavalt võimekas, et sildistada ennast „Power“ või „Performance“ tähisega. Lisaks sobib ka „Photo“, kuna piltide kvaliteet on äärmiselt hea nii valges kui ka pimedas keskkonnas! Tegelikkuses on hoopis „P“ taga „Premium“, mis tähistab antud telefoni kuulumist preemium klassi nutitelefonide sekka.

Õnneks on Huawei Nexus 6P puhul ka tegelikkuses tegemist tõelise preemium klassi telefoniga, mitte pelgalt tähisega. Telefoni korpuses on ühes tükis ning tehtud alumiiniumist, mille tulemusena telefon ei paindu ega nagise. Ekraan on 5.7-tolline AMOLED tehnoloogial põhinev ning resolutsiooniks on imestamisväärselt 2560 x 1440 pikslit. Südameks on uuendatud Snapdragon 810 v2.1 protsessor, mis suure jõudluse all ei kuumene üle ega muutu aeglaseks. Antud 8-tuumaline protsessor on kombineeritud kahest 4-tuumalisest kiibistikust — kiiremast 2.0GHz ja aeglasemast ning vähem energiat kulutavamast 1.55GHz kiibistikust. Selle tulemusena ei tarbi telefon liigselt akut ning jõudluse vajadusel suudab ka kõiki programme kiirelt töödelda. Aku säästmiseks on telefonil peal ka kiip, mida Android kutsub Sensor Hub. Ülesandeks on kõikide sensorite töö korraldamine — selle tulemusena koormatakse protsessorit ning aku kasutamist tunduvalt vähem. Graafikaprotsessoriks on võimekas Adreno 430 ning RAM-i on telefonil 3GB.

12.3 MP kaamera on vägagi eeskujulik! Ilmselgelt ei saa võrrelda teda mõne professionaalse fotoaparaadiga, kuid tavakasutaja „klõpsud“ saab väga edukalt nii pimedas kui ka päikese käes ära teha. Samuti on võimalik kaameraga filmida 4K videosid.

Vaata täpsemaid spetsifikatsioone ja Elementro pakkumist SIIT.

Jaga
Kommentaarid