Kaugel sellest, kuna tegelikult pole siiamaani antud valkond väga nutikaks muutunud ning tänu sellele ei toimu ka meeletut võidujooksu. Kuna Apple teatas just äsja oma pressikonverentsil Apple Watch-i uutest rihmadest ning hinnasulast, siis vaatlemegi millega on tegu.

Apple Watch toodi avalikuse ette kahes variandis — 38mm ja 42mm suuruse ekraaniga. Kui arvate, et sellega nutikella valikuvõimalus piirdub, siis eksite. Nimelt on võimalik kella lisaks suurusele (väiksem naisterahvastele, suurem meesterahvastele) personaliseerida läbi rihmade, mille valikut viimasel pressiüritusel veelgi suurendati. Kellele eelmistest võimalustest väheseks jääb, siis on olemas ka luksusmudelid, mille hind ulatub 20 000 euroni. Selle hinna eest saate endale 18-karaadise kullast korpuse.

Kuna tegemist on nutiseadmega, siis ei piirdu personaliseerimine ainult välise poolega. Kasutusel on Apple WatchOS, mille abil on võimalik oma kella sihverplaati valida mitmekümnete seast. Kui soovid, võid panna Miki Hiire isikilikult sulle aega näitama. Lisaks on kasutajal võimalus valida infot, mis taustale kuvatakse. Olgu see sinu asukoht, digitaalne või analoog kell, ilmteade või muu selline info. Laias laastus ei ole kuvataval infol piire, kuna tegemist on väikese arvutiga sinu käe peal, mille funktsionaalsust saab muuta vastavalt oma soovile. Kellal on olemas ka oma äpipood, kus on antud hetkeks juba üle 8500 äpi.

Apple Watch on ka fitnesskell. Tänu sisseehitatud lambile seadme tagaküljel, suudab kell mõõta kasutaja pulssi. Koostöös Health äpiga hoiab nutiseade silma peal sinu liikumistel ja tegemistel ning seab ka eesmärgid mida igapäevaselt peab täitma. Näiteks suudab kell näidata kulutatud kalorite arvu, läbitud vahemaad, samme jne.

Kuna tegemist on sisuliselt arvutiga, siis on ka tema energiatarbimine tavapärasest suurem kui tavalistel kelladel. Ühe laadimisega kestab kell vastavalt kasutamisele 1-3 päeva. Reaalsus on see, et igal öösel tasub seade laadima panna, et välistada aku tühjaks saamist. Laadimine toimub juhtmevabalt ning tänu sellele on äärmiselt mugav.

Vaata Apple Watch-i kevadist hinnasula ja spetsifikatsioone lähemalt SIIT.

Jaga
Kommentaarid