See tähendab, et Sony tänavuseks televiisoritipuks kujuneb seeria Brava ZD-9, mille ilmumisaeg ja hinnad on paraku veel teadmata.

ZD-9 ekraanisuurused on igatahes 65, 75 ja 100 tolli ning esindatud on kõik moodne, mida telerilt hetkel oodata:

* 4K UHD resolutsioon

* HDR

* igast küljest vaatamisväärne uhke disain ja juhtmed täielikult ära peidetud

* opsüsteem Android (äpid ja Cast!)

* ja Sony loodud kasutajaliides, kus on häälotsing ja telekanalite sisu filtreerimise võimalus žanrite kaupa

Foto: tootja

Nagu kallima otsa telerite puhul ikka, on tehnilistele näitajatele lisatud peotäis võlusõnu, mis viitavad, et just antud aparaat on hetkel see kõige-kõigem. Jutumärkides on tsitaadid pressiteatest:

* "äsja välja töötatud pildiprotsessor 4K HDR X1 Extreme"

* "ainulaadne taustavalgustustehnoloogia Backlight Master Drive, et saavutada seninägematu kontrast ja uskumatult täpsed värvid"

* protsessoris on kasutusel uudne signaalitöötlus, mis "lõhub 8- (FHD) või 10-bitise (4K) lähteallika ühtsed värviklastrid ja parandab värvide gradatsiooni vastavalt 14-bitisele kvaliteedile, tuues pildid ekraanile 64 korda täpsemate värvidega".

(Seni on telerites promotud 10-bitist pilditöötlust, nii et 14 bitti tundub... midagi uut.)

Igatahes, Sony tänavused telerid võimsamaks ei muutu kui ZD-9 seeria! Kui firmal just mingit üllatust varuks pole, näiteks septembris suurel tehnoloogiamessil IFA.

[HILJEM LISATUD] Kui vaadata, milliste hindadega jõuavad ZD-9 telerid müügile USA-s, siis ei imesta, et Sony ei kiirusta nende teatamisega.

65-tolline isend maksab USA-s eeltellimusega 6999 dollarit, 75-tolline aga 9999 dollarit. Esimesed partiid väljuvad vabrikutest suve lõpupoole.
100-tollise variandi ilmumisaeg ja maksumus on endiselt teadmata.

Need on nii soolased numbrid, et raske on üldse kujutleda neid Eestis müügile jõudmast, võib-olla mõned eksemplarid pannakse mõnes suuremas poes ajutiselt välja.