Microsoft Research Team'i üks juhtidest Robert Morgan väitis oma sissekandes, et arendamisel on Windows 8 ja Windows 9 ühilduvus 128-bitise protsessoriarhitektuuriga, vahendab The Inquirer.

Kui jutt tõele vastab, siis on Microsofti jaoks tegemist tõsise arenguhüppega. Ettevõte toodab täna 32 ja 64-bitiseid operatsioonisüsteeme. Üleminek 128-bitistele protsessoriarhitektuurile näitab, et Microsoft panustab mõne aasta pärast laiatarbeturule jõudvatele senisest palju võimsamate protsessoritega arvutitele.

Microsofti ninamees Steve Ballmer on kinnitanud, et töö järgmise Windows operatsioonisüsteemi kallal käib, kuid lähemaid detaile selle kohta ta ei ole avaldanud. Ballmeri sõnul jõuab uus operatsioonisüsteem turule kõige varem 2012. aastal.

Tavakasutaja seisukohalt on üheks kõige silmapaistvamaks erinevuseks 32-bitise ja 64-bitise opertasioonisüsteemi vahel see, et viimatinimetatud operatsioonisüsteemiga arvuti suudab hallata 16GB operatiivmälu 32-bitise operatsioonisüsteemi 4GB vastu.

Morgani sõnul tehakse koostööd uue 128-bitise operatsioonisüsteemi arendamisel ka tuntumate kiibitootjatega nagu Intel ja IBM.