Varasemast oli teada, et Windows 8 jõudis kõigest nelja esimese päevaga neljale miljonile seadmele.

Microsofti tippjuht Tami Reller lisas äsjasel üritusel Credit Suisse 2012 Annual Technology Conference, et Win8 litsentse on suudetud müüa juba 40 miljoni koopia jagu.

Uute huviliste Windows 8-le üleminemise tempo on nende andmetel kiirem kui omal ajal Windows 7-le.

(Viimase edu kordamine on siiski raske, kuna selle litsentse on müüdud 2012. a juuni seisuga 600 miljonit.)

Huvitaval kombel ei soovi MSi töötajad seni anda kasvõi üldist numbrit haibitud Surface'i tahvelarvuti müügitulemuste kohta.

Mainitud numbritest aga isegi põnevamad on kaks kuulujuttu, et kuidas Microsoft plaanib oma operatsioonisüsteemide toel edasi maailma vallutada.

Kuluaarides sahistatakse, et MS arendab uut odavat opsüsteemi Windows Blue.

See tunneks end võrdselt mõnusalt nii Windowsi kui ka Windows Phone'i seadmetel, oleks kasutajatele ilmselt tasuta ja saaks ilmselt kord aastas värskendusi.

Visuaalne pool ja liides erineks seni Windowsites nähtutest, nii et kui Win8 ei suutnud veel sundida teid uue kasutajakeskkonnaga harjuma, siis Win Blue üritab uuesti.

Kuuluka järgi keelitaks Microsoft rakenduseloojaid kampaania korras Blue äppe looma nagu praegu Win8 puhul (mille äppid ei nuriseks ka uuel platvormil). Nii et Blued võib vist käsitleda veel ühe sammuna muutuvas maailmas turupositsiooni kindlustamise teel.

Teine kõlakas puudutab Microsofti hüpoteetilist nutitelefoni, millest on tehnikahuvilised juba mõni aeg sosistanud.

See kuulub väidetavalt Surface'i tooteperre, ilmub 2013. aasta keskel Windows Phone 8 platvormil. Ja selle toodab kurikuulus Foxconni vabrik Hiinas, mille probleemidest on ka Forte küllaga kirjutanud.