Igas kuus külastab Wikipediat üle kuuekümne miljoni inimese, kes hangivad teadmisi 260 keeles rohkem kui 12 miljonilt leheküljelt. Vaatamata populaarsusele kritiseeritakse Wikipediat selle puuduliku usaldusväärsuse pärast. Põhjuseks see, et iga internetiühendusega isik võib teha sellele kaastööd, mille tõttu on vaba entsüklopeedia leheküljed avatud vandalismile, kallutatusele ja valeinformatsioonile. Pealegi, sissekanded on anonüümsed ja seetõttu on üpris keeruline eraldada usaldusväärset infot vandaalide poolt loodud väärinfost, vahendab Wired.

Wikipedia arendajad California ülikooli juures asuvast Wiki Lab'ist on loonud süsteemi, mis aitab kasutajatel entsüklopeedia sisu usaldusväärsust paremini hinnata. WikiTrust nimeline programm annab igale uuele lisatud või toimetatud tekstile oma värvikoodi kasutades selleks algoritmi, mis arvutab välja autori ualdusväärsuse tolle eelnevate tekstide eluea järele. Eelduseks on, et mida kauemaks mõni tekst muutmatul kujul on püsima jäänud, seda usaldusväärsem see ilmselt on.

Küsitava väärtusega allikatest pärit tekst esitatakse heleoranžil taustal ja mida usaldusväärsem autor on, seda heledamaks taust muutub. Mida rohkem autoreid teksti toimetab, seda rohkem usaldusväärsust see kogub ja lõppeks muutub päris valgeks.

Ühe Wikipedia tarkvara arendaja ja California tehnoloogiainstituudi neuroteadlase Virgil Griffith'i sõnul tuleb sellisel viisil välja Wikipedia fundamentaalselt darvinistlik loomus. "Kõik võivad Wikipediasse lisada suvalist jama ja see, millega inimesed nõustuvad, jääb ka pikemaks ajaks püsima. Jama, mis inimestele ei meeldi, kaob."

WikiTrust'i kood on WikiMedia laiendusena olnud saadaval alates 2008. aasta novembrist ja kõik soovijad on saanud selle oma leheküljele lisada. Nüüdsest on Wikipediat haldav sihtasutus WikiMedia Foundation otsustanud selle prooviversiooni lisada tervele Wikipediale. Registreeritud Wikipedia kasutajad saavad klõpsata "trust info" (e.k usaldusväärne info) nupul ja näevad selle peale värvkodeeritud teklsti. Lõplikult valmib lisavidin sügisel.