Samsungi alaettevõte Samsung Display teatas alles suhteliselt hiljuti, et nad on valmis saanud „purunematu“ painduva telefoniekraani, mis on ka sertifitseeritud kui erakordselt vastupidav. Huawei plaanib aga Hiina tootja BOE painduvate OLED-paneelide abiga valmistada piiratud koguse kokkuvolditavaid telefone, mis võiksid müüki tulla juba järgmise aasta algul.

BOE pole küll suuremale osale tehnoloogiavaatlejaist tuttav nimi, nendib The Verge, kuid selle ekraanitehnoloogia on viimasel ajal kiirelt arenenud ja firma on juba tegemas koostööd Apple`iga. BOE järgmine samm on astuda pikem samm OLED-ide ehk orgaaniliste valgusdioodide tootmise ja arenduse suunas ning seal peituvad väidetavasti ka Huawei ambitsioonika idee juured.

Huawei puhul on kiirustamine, et mingi lahendusega esimesena välja tulla, tavaline praktika. Kui aastal 2014 käisid kõlakad, et Apple tuleb välja safiirkristallist ekraaniga telefoniga, tegi Huawei kiiresti valmis ja andis välja piiratud koguses telefoni Huawei Ascend P7 Sapphire ning Apple loobus lõpuks oma plaanist.

Aasta hiljem jõudis Huawei taas Apple`ist ette, kui nad tulid enne õunafirmat oma telefoni Huawei Mate S puhul välja tugevustundliku puutetehnoloogiaga, mil nimeks Force Touch. Nüüd paistab, et Hiina telefonigigant tahab ka volditavate telefonide võidujooksus endale kulla kaela riputada.

Kokkuvolditavate telefonide plussid on praegu veel ilmsesti ebaselged, ent kitsaskohad mitte niivõrd: esiteks saab volditav telefon olema kindlasti praegustest paksem, jättes vähem ruumi akule ja nõudes samas rohkem energiat, kuna selle ekraan on suurem. Raske on ette kujutada esimese generatsiooni „voldifoni“, mis oleks sama tõhus, töökindel ja head kasutajakogemust pakkuv ka praegused tavalised tipp-nutitelefonid, märgib The Verge.

Huawei esindaja kuulujuttu ei kommenteerinud.