Väljavõte Samsungi ametlikust blogist: "Töötame üheskoos vastavate regulatiivorganitega, et uurida kõiki süttimisjuhtumeid. Et klientide turvalisus on meie esmane prioriteet, palub Samsung kõigil müügipartneritel lõpetada telefoni müügi- ja vahetustehingud uurimise toimumise ajaks. (---) Kliendid, kellel on esimese väljalaske Galaxy Note7 või asenduseks saadud uus telefon, peaksid selle välja lülitama, seadme kasutamise lõpetama ja kasutama muid abivahendeid."

Pisut pärast seda, kui Samsung oli augustis uue telefoni välja toonud (ja saanud kiita võibolla läbi aegade parima nutitelefoni valmistamise eest, nagu ütleb Complex.com), kutsuti kõik eksemplarid tagasi, kuna mitmetel eksemplaridel plahvatas aku. Kahtlustatakse, et seetõttu hävis muuhulgas ühe Florida mehe džiip ja New Yorgis sai vigastada 6-aastane poiss.

Ehkki vahepeal tundus, et Samsung on probleemi kontrolli alla saanud ning asenduseks antud telefonid on mure leevendanud, jätkusid probleemid, kui ühe USA edelaosa siselennule läinud inimese asenduseks saadud telefon samuti plahvatas. Peatselt tuli sarnastest juhtumitest, kus just uus telefon süttis, teisigi teateid. Eile hommikul peatati telefoni tootmine.

Credit Suisse hindas, et kui telefoni müüki ei taaskäivitata, võib fiasko Note7-ga Samsungile kokku maksma minna kuni 17 miljardit dollarit.

Täiendatud meie aja järgi kell 15: Samsung teatas ametlikult, et Note7 tootmine ongi püsivalt peatatud. Ettevõtte aktsiad kukkusid tänase päeva jooksul kaheksa protsenti, see on rängim ühe päeva sees toimunud langus, mis Samsungit viimase kümne aasta jooksul on tabanud.