Reedel ilmavalgust näinud "Ameerika intellektuaalse omandi varguse komisjoni" raport sisaldab pehmelt öeldes pööraseid ideid "pahadega" võitlemiseks. "Pahade" all peetakse silmas muidugi neid, kes ei austa intellektuaalomandi valdajate ärihuve ehk lihtsamalt öeldes tarkvarapiraate.

Raportis tehakse kongressile ettepanek legaliseerida pahavara kasutamine, mille eesmärk oleks karistada tarkvara ebaseaduslikult kopeerivaid inimesi. Täpsemalt tähendaks see programmi, mis laetakse mingil viisil sinu arvutisse, mis siis püüab seal erinevate andmete põhjal tuvastada, kas sa oled piraat.

Kui programm jõuab arvamusele, et sa oled piraat, lukustab see kogu arvuti kõvaketta koos sellel olevate failidega. Kasutaja failid oleks "pantvangis" seni, kuni inimene ise politsei kutsub ja oma kuritöö üles tunnistab.

Pole veel teada, kas komisjoni ettepanekud ka kongressis arutusele võetakse. Samuti pole selge, kuidas töötaks sellise "legaalse pahavara" vastu laiatarbe antiviirus-tarkvara.

Seniks jääme aga videomängutööstuselt ootama uusi põnevaid küberkuritegevusest tuntud ideid, nt klientide krediitkaardiandmete kopeerimine (võimalike tulevaste seaduserikkumiste kahjude hüvitamiseks), mängurite arvutitest botneti loomine (detsentraliseeritud piraatlustõrje võrgu loomiseks) jne.