Plaanid soojamaareisi, lähed vanaemale külla või lapsel on fotograafiapisik ja tegelikult võiks pilti teha ka vee all, aga peegelkaamera tundub liiga õrn?

Võtame karbist välja kõik vee- ja põrutuskindlaid kaamerad, mis vaevata Eestis saadaval ning teeme igaühega klõpsu. Huvitav, kas vee all saab vloggida?

Küsisime fotopoe letist kogu tootevaliku seda tüüpi kaameratele:

* Lumix 140€
* Fujifilm 220€
* Ricoh (Pentax) 230€
* Olympus 480€
* Nikon 480€
* Canon G1X MK3 + veekindel korpus ~1700€

Jogu valiku võtsime lauale lahti ning tegime paar klõpsu ja klipi ning tuginesime üldiselt esmamuljetele.

Miks me ei läinud süvitsi? Sest me ei tahtnud neid kaameraid väga pikalt kasutada. Nende pildikvaliteet on kergelt öeldes keskpärane. Ilmselgelt oleme ära hellitatud peeglite ja hübriididega ja teiste edevate kaamerate ja nende kvaliteediga.

Ligi 500€ Olympus ja Nikon olid juba päris head, kuid tõenäoliselt on OnePlus pildikvaliteedi osas ikkagi parem ost, kui väga ekstreemsetesse kohtadesse ei satu.

Aga miks neid siis ikkagi toodetakse? Need kaamerad teevad pildi või jäädvustavad äratuntavad objektid olukorrast hoolimata. Sõidad tsikliga ja riputad selle nööriga kaela ega vaevu seda kunagi taskusse toppima. Käid sukeldumas, õues väga külmas, väga kuumas, autorataste alt läbi - ja sellistel kaameratel on oma koht.

Kas investeerida 150€ või 500€, sõltub juba rahakotist ja soovitud kvaliteedist.