Suurim telefonitootja Samsung usub aga, et on leidnud lahenduse isegi selle ammuse probleemi vastu.

Samsung Display arendas välja "purunematu" OLED-tüüpi ekraanipaneeli, mis kannatab oluliselt tõsisemaid füüsilisi katsumusi kui ekraanid üldiselt.

Erinevalt tavalisest pole see lihtsalt haip. Ekraani tugevust on testinud ja heaks kiitnud Underwriters Laboratories, mis on Ameerika Ühendriikide tööministeeriumi juurde kuuluva tööohutuse ja töötervishoiuadministratsiooni ametlik testifirma.

UL testis seda "sõjaväeliste standardite" järgi. Ekraan elas üle näiteks 26 korda järjest 1,2 meetri kõrguselt mahakukutamist (samuti eraldi 1,8 meetri kõrguselt) ja temperatuurivahemiku -32 kuni 71 kraadi Celsiuse järgi. Terveks jäid nii esikülg, küljed kui ka ääred.

(Foto: Samsung Display)

Nagu ülalolevast videost näha, on paneel ka paindlik ja talub haamrilööke.

Samsung Display pole täpsustanud, kuidas nad sellise OLED-paneeli loomiseni jõudsid, ilmselt kardavad konkurentidele infot anda.

Kindel pole ka see, et millised seadmed endale sellise tugeva ekraani saada võiksid. Paari nädala pärast esitletav järgmine Galaxy Note'i tipptelefon on vahest veel tavapärase ekraaniga, aga loota võib, et kevadine järgmine Galaxy S tipptelefon juba enam mitte.