Samsungil on täielik õigus meeleheitlikke samme teha - firma S-seeria telefonide müüginumbrid on alates S7-mudelist pidevas langustrendis. Samsungi uusimat, S9-nime kandvat mudelit on müüdud vähem kui S8-mudelit, mida omakorda müüdi vähem kui S7-mudelit.

Müüginumbrite poolest ei ulatu ükski viimastest Samsungi mudelitest Samsung S4 tasemele, mida müüdi üle maailma 80 miljonit ühikut. Analüütikute hinnangul annab ka selle aasta viimases kvartalis Samsung jälle teada langenud müüginumbritest. Probleemid pole jäänud märkamata ka rahapumpade juures: selle aasta jooksul on Samsungi aktsia hind langenud juba 9 protsenti.

Samal ajal on iPhone'i viimane lipulaev iPhone X olnud vaatamata oma hinnale ettevõtte populaarseim ja väljatulekust saadik enim müüdud mudel. Kuid see ei anna põhjust pikalt hõiskamiseks: ka Apple'i müüginumbrid on languses - võrreldes näiteks 2017. ja 2016. aasta neljandat kvartalit, müüs Apple vastavalt 73,1 ja 77 miljonit iPhone'i. See tähendab, et mõlemal maailma populaarseimal telefonitootjal võib olla vesi ahjus, eriti arvestades Hiina telefonitootjate pealetungi.