Tehnilise järelevalve ameti asedirektori Priit Soomi sõnul ei juhtunud täielikul üleminekul digilevile seni teadaolevalt midagi ootamatut. "Analoog läks välja, digilevi oli osaliselt kasutusel ka varem, nii et midagi hullu ei ole. Seni pole ka kaebusi tulnud, meil on vaikne," ütles Soom täna.

Ta peab siiski võimalikuks, et kaebused alles tulevad. "Päeval võib-olla inimesed ei vaata eriti telekat."

Valitsuse digilevikomisjoni juht Jüri Pihel ütles, et kahjuks pole hetkel kõige värskemat ja täpsemat infot selle kohta, kui paljudes majapidamistes praegu seoses digipöördega telepilti pole. Emori hinnangute ja müüjate tagasiside järgi arvestades oli eilse seisuga nende leibkondade arv ligikaudu 20 000.

"Üks osa on need, kes polnudki midagi kuulnud. Nemad hakkasid täna hommikul kell 9 infotelefonil helistama, et kuhu telepilt kadus. Neid oli ligi 500," rääkis Pihl. "Teine grupp olid noored, kelle jaoks ei ole igapäevane telekavaatamine tavaks ja kes ei taha kampaaniatega kaasa joosta. Mingil hetkel nad lähevad poodi ja ostavad endale vajalikud seadmed. Kolmas grupp on Venemaa piiri ääres elavad venekeelsed elanikud, kes vaatavad ka täna edasi analoogleviga Venemaa kanaleid."

Nende 20 000 leibkonna osas on Piheli sõnul ka inimesi, kes pole saanud endale vajalikke seadmeid mingil põhjusel lubada - nad on kas väga vanad ja keegi pole neid aidanud, või siis pole majanduslikult võimalik olnud. "Sotsiaalministeerium kinnitas meile aga juba varem, et pensionärid on targad ja põhjalikud, küll nad õigeks ajaks valmis saavad."

570 000 leibkonnast 550 000 oli tänaseks valmis üle minema. Seega 3,5 protsenti ei ole valmis. See näitaja on Piheli sõnul sama, mis näiteks USAs ja mujal arenenud riikides - umbes kolm protsenti.