Tõsi, päris sosistamisega tegu ei ole - kui rääkides ja sosistades hingame me välja, siis Microsofti uue lahenduse puhul pead seadmega kõneledes hingama hoopis sisse. See küll teeb lahenduse võrreldes tavapärase rääkimise või sosistamisega ebamugavaks, kuid Microsofti sõnul on just see ainus võimalus anda edasi vaikseid käsklusi, ilma, et mikrofoni jõudev heli suust tuleva õhuvoolu tõttu ei muunduks.

Teine pisut ebamugav külg on see, et mikrofon peab inimese suule olema ülilähedal - umbes paari millimeetri kaugusel. Praeguse seisuga on arendusmeeskond välja pakkunud, et mikrofoniks võiks kasutada sõrmust - inimene tõstab käe suu juurde ning saab sisse hingates sellesse oma käsklusi sosistada.

Peamine küsimus ongi nüüd, kumb on suurem ebamugavus - iga käskluse puhul endale käe suu juurde tõstmine ja sisse hingates käskluste sosistamine või valju häälega häälkäskluste jagamine? Tõenäoliselt ei teeks keegi teiste inimeste juuresolekul kumbagi, seega on lahenduse praktiline väärtus küsitav.

Kuna hetkel aga on Microsofti lahendus alles patendi tasemel, läheb selle lõpptarbijateni jõudmiseni (kui projektiga üldse jätkatakse) veel aega.