Praeguseks kasutavad sellist lahendust kaks telefoni: Vivo Nex ja Oppo Find X. Mõlemal juhul kasutab kaamera tõusmiseks pisikest mootorit - kui Vivo puhul tõuseb kõigest esikaamera, siis Oppo uue mudeli puhul tõstab mootor üles terve hunniku sensoreid, mis suudavad pakkuda ka infrapuna näotuvastustehnoloogiat.

Mõte on tegelikult väga hea - kasutaja esikaamera ei saa kahjustada ning samal ajal hoitakse kokku väärtuslikku ekraanipinda. Loomulikult tekib küsimus, mitu korda selline mootor kaamerat üles-alla tõsta jõuab. Oppo sõnul peaks kestvustestide kohaselt telefon olema võimeline ühe mootoriga seda tegema vähemalt 300 000 korda.

Vivo Nex pakub ka teisi uudseid lahendusi, näiteks on telefonil ekraani sisse ehitatud sõrmejäljelugeja. Lisaks uutele lahendustele on telefonil aga ka väga soliidne sisemus: 4000 mAh aku, Snapdragon 845 kiip ja vastavalt mudelile 6 või 8 GB muutmälu. Ka sisemälu pärast pole vaja muretseda, seda on 256 GB. Telefon peaks müügile tulema lähipäevadel.

Oppo uuel seadmel ei ole aga sõrmejäljelugejat. See tähendab, et telefoni on võimalik biomeetrilist avada vaid näo skaneerimise abil. Vaatamata sellele, et protsess ise võtab testijate hinnangul umbes pool sekundit, siis võib selline pidev kaameramootori käiamine väga kiiresti 300 000 kasutuskorda täis teha, eriti kui kasutaja telefoni pidevalt avab ja sulgeb.

Oppo Find X-il on 93,8 protsendiline ekraani-äärte suhe. Lisaks on telefonil Snapdragon 845 protsessor, 8 GB muutmälu, 256 GB sisemälu ja 3730 mAh aku. Hind peaks jääma umbes 1000 euro piiresse. Telefon tuleb turule augustikuus.