Esiteks tähendab see ainult veele vastupidavust kindlates tingimustes – näiteks tund ühe meetri sügavuses, mis vastab standardile IP68.

Teiseks eeldab standardile vastavus ainult tootjapoolseid teste kindlate parameetrite järgi, aga mitte garantiid veekahjustuste vastu – viimast ei julge reeglina keegi valmistajatest pakkuda.

Kolmandaks on nutitelefonid huvitaval kombel vahel vastupidavamad kui tootja väidab. Veebis on näiteks "uputamistest" ühele iPhone'i mudelile, mis ei saanud tootjalt IP-reitingut, aga mis pärast kuivatamist kenasti edasi töötas.

Ja nii ka Google'i uue esindustelefoniga Pixel, mille veele vastupidavus on vaid "hädise" IP53 vääriline. See tähendab jämedalt, et tolm ei pääse sisse ja peale pihustatud vesi ka üldiselt häda ei tee, kui see ei juhtu just väga õnnetu nurga alt.

Aga oh imet. Jonathan Morrison pani Pixeli tunniks ajaks vette, filmis seda ning näitab, et aparaat toimis igati korralikult edasi, ainult heli muutus natuke tuhmiks.

See ei tähenda, et sa peaksid oma IP67- või IP68-väärilist nutiseadet julgelt "merekooli saatma", lootuses, et kõik terveks jääb. Kõigepealt kontrolli vähemalt, kas tootja annab veekahjustuste-garantii.

Küll aga on tore teada, et mõnikord on meie seadmed vastupidavamad kui isegi tootja ise kuulutab.