Ainulaadsed indekseerimis- ja sildistamisfunktsioonid võimaldavad igat pilve salvestatud pilti hõlpsalt leida või oma fotokogu tänu Facebook’i ja muude teenustega ühilduvusele sõprade ja pereliikmetega ning sotsiaalvõrgustikes jagada.

„Digitaalfotograafia algusaegadest alates on hakanud inimesed mitmete eri seadmetega üha rohkem pilte tegema ning nende piltide tõhus haldamine ja nautimine on muutunud üha keerulisemaks,” ütles Canon Europe'i hobipildindusgrupi juht, Rainer Fuehres.

„Programmis Project 1709 oleme välja arendanud ainulaadse lahenduse, mis muudab fotokogude haldamise erinevate platvormide vahel lihtsamaks – ükskõik, kas need on salvestatud kõvakettale, sotsiaalvõrgustikku või hoopis pilve. See platvorm on suunatud just tänapäevastele fotograafidele, pakkudes kohest ligipääsu kogu oma fotokogule igal ajal ja igal pool.”

See üdini pilvepõhine platvorm on loodud pakkuma ühte keskset kohta kõigi oma digitaalfotokogude organiseerimiseks. Erinevalt teistest teenustest, suudab see täiesti erinevad fotokogud – olenemata sellest, kuidas need on jäädvustatud ja kuhu salvestatud – ühendada üheks lihtsalt kasutatavaks platvormiks, pakkudes kohest juurdepääsu kõigile piltidele.

Platvormi selge ja liigendatud disain pakub värsket ja nauditavat uudset viisi piltide vaatamiseks, sisaldades ka kohandatava ajajoone ja sildipõhise filtreerimise võimalusi, mis lihtsustavad olulistel kuupäevadel või asukohtades ning kasutajapõhiselt sildistatud piltide leidmist, aga ka palju muud.

Käesolev platvorm on rajatud viiele peamisele põhimõttele, et lihtsustada fotograafidel oma piltide haldamist.

· Talletamine: see võimaldab kasutajal talletada kõik oma elu jooksul tehtud pildid ühele platvormile. Pilte saab üles laadida kõikvõimalikest seadmetest, kasutades kas spetsiaalset töölaua üleslaadimisrakendust või tehes seda otse veebilehelt. Kui mõni pilt on salvestatud samaaegselt mitmesse eri kohta, siis võimaldab pildivõrdlustehnoloogia tuvastada korduvad pildid ja lubab need kasutajal hõlpsalt oma galeriist eemaldada.

· Otsimine: intuitiivne otsingufunktsioon võimaldab kasutajal oma fotosid kiiresti filtreerida, et vajalik foto üles leida. Liides võimaldab teostada otsingut nii lisatud siltide, EXIF-andmete, seadmeinfo, kuupäevade kui ka geosiltide abil, muutes pildid seeläbi mistahes viisil hõlpsalt leitavaks. Tipptasemel otsingufunktsiooniga saab nautida ka piltides väljenduvat ajakulgu, mis on ideaalne viis, et dokumenteerida näiteks lapse arengut aastate jooksul.

· Täiustamine: peale fotokogu talletamise kuvatakse ka sisukas ülevaade EXIF-andmetest (sealhulgas kaameramudel, säriaeg, ava ja ISO-väärtus), et aidata kasutajal oma lemmikpiltidega kasutatud kaamerasätteid paremini mõista. Indekseerimistehnoloogia abil saab kõik oma elu jooksul tehtud pildid kokku koguda ja neile mitmeid kontekstipõhiseid andmeid lisada. Selle abil saab määrata piltidele teema, organiseerida eri pildikogusid ja muuta olulised fotod kergesti leitavaks.

· Nautimine: käesolev platvorm muudab digitaalfotograafia nautimise ja maksimaalse rakendamise, aga ka oma lemmikpiltide jagamise lihtsaks. Ühilduvus Facebook’iga võimaldab kasutajal pilte avaldada, kommentaare laadida ja salvestada ning Facebook’is olevaid pilte oma fotokogu osana hallata, muutes nii fotograafia kui ka suhtluse koosluse selle liidese abil lihtsalt kättesaadavaks.

· Juurdepääs: veebibrauseri abil pääseb kasutaja igal ajal kiirelt ja lihtsalt kõigi oma piltide juurde.

Programmi Project 1709 beetaversioon on täna kättesaadav inglise- ja saksakeelsena. Beetaversioonis saab nautida piltide talletamise ja ligipääsuvõimalusi ning kasutada intuitiivseid sildistamis- ja otsingufunktsioone. Ühilduvus Facebook’iga on juba täna olemas ning beetaprogrammi arenduse käigus lisanduvad ka teised kolmandate osapoolte teenused. Canon kutsub kõiki beetaversiooni kasutajaid üles jagama oma mõtteid ja tagasisidet ning tegema ettepanekuid uute funktsioonide tarvis.

Programmi Project 1709 täisversiooni väljatulek on plaanitud 2013. aastasse, mil avaldatakse ka selle platvormi pärisnimetus ja lisafunktsioonid. Täisversioonil saavad olema täiustatud otsingu- ja sildistamisfunktsioonid, aga ka ühilduvus laia valiku kolmandate osapoolte teenustega, sealhulgas sisu üleslaadimise ja jagamise platvormid.

Beetaversiooni kasutamisest huvituvad kliendid saavad registreeruda aadressil www.Project1709.com.

Project 1709 – põhiomadused

· Kõigi oma elu jooksul tehtud piltide ühes kohas talletamine

· Iga pildi leidmine just siis, kui seda vajate

· Ligipääs kõigile oma fotodele – igal pool ja igal ajal

· Oma fotode nautimine ja neile parima rakendusviisi leidmine

· Oma fotode maksimaalne täiustamine