Erinevalt lihast ja luust koerast ei sure aibo eeldatavasti kunagi ega jäta toanurka ka "õnnetusi" maha. Samuti võib arvatavasti iga jalutuskäigu temaga soovi korral ükskõik kui kaugele edasi lükata.

Sony ütleb, et aibo on loomult uudishimulik, väljendusrikas, nunnu ja erksate, ainulaadsete reaktsioonidega. Robotkoera isiksus kujuneb süvaõppetehnoloogiat (deep learning) kasutades vastavalt sellele, kuidas temaga suheldakse, milline on tema ümbruskond ning ta muutub omanikega aina lähedasemaks, lubab Sony. Ja aibo pole selline robot, kes vaid vile peale kohale saabuks, vaid see otsib omanike ja pere lähedust aktiivselt ise. Vähemalt seni, kuni aku vastu peab. Ühe laadimisega kestab kutsu umbes kaks tundi, ütleb The Verge, misjärel see end jälle kolm tundi laadima peab.

Koer liigutab saba, silmi, kõrvu ja toob kuuldavale ka erinevaid häälitsusi. Lisaks saab omaniku loaga aibo veel ka pilvesse ühendada, läbi mille robotkoer teiste aibodega suhelda ja kogutud teadmisi vahetada saab, et veel nutikamaks muutuda. Tuleva aasta alguses on saabumas ka vastav äpp, mille abil saab aibole trikke õpetada, vaadata koera tehtud pilte, koeraga äpi kaudu mängida ja nii edasi. Sony kodulehel on hetkel aibo ettetellimishinnaks 198 000 jeeni, mis teeb kusagil 1500 eurot.

Paraku pole praegu teada, kas Sony oma uusimat lemmikut üldse kunagi väljaspool kodumaad ehk Jaapanit müüma plaanib hakata. Niisiis peaksid Eesti koertesõbrad seni kindlasti traditsioonilises vormis inimese parima ja vanima sõbra juurde jääma.