Kui te ei soovi veebilehele oma tegelikku e-postiaadressi reeta — mis on rämpsposti ennetamise seisukohalt igati mõistlik samm —, võite appi võtta mõne järgmistest nippidest, vahendab How-To Geek.

Veebikohtadele, kus registreerumise eest tuleb maksta, need kavalused pääseda ei aita. Võtted on mõeldud selliste veebikohtade jaoks, mis tahavad, et looksite nende juures endale tasuta konto, et nad saaksid teile e-kirju saata ja koguda andmeid selle kohta, mida te täpselt lugemas käite.

BugMeNot

BugMeNot on registreerimiskohustusega veebikohtade kasutajanimesid ja -paroole koondav andmebaas.

Kui satute mõnele registreerimist nõudvale veebilehele, suunduge veebikohta bugmenot.com ja sisestage soovitud veebikoha aadress sealsesse otsinguboksi.

Seejärel kasutage tüütul saidil sisselogimiseks mõnd BugMeNoti kuvatavatest kasutajanime ja parooli kombinatsioonidest.

Kui need enam ei tööta, saate olla abiks, registreerides konto mõnega omaenda ühekordselt kasutatavatest e-postiaadressidest (millest tuleb kohe täpsemalt juttu) ja lisades selle andmed BugMeNoti andmebaasi.

BugMeNoti on võimalik soovi korral brauseriga integreerida — installige lihtsalt vastav Firefoxi lisandmoodul või Chrome’i laiendus, või lisage järjehoidjate loendisse veebikoha BugMeNot funktsionaaljärjehoidja.

Mailinator

Ühekordsete e-postikontode loomiseks on terve hulk tasuta teenuseid, kuid Mailinator on neist kõige populaarsem.

Kui teil on tarvis pääseda ligi veebikohale, mis nõuab registreerumise kinnitamist e-posti kaudu — ja te ei soovi kasutada oma personaalset postiaadressi, sest kardate rämpskirju —, saate alati kasutada Mailinatorit.

Pidage siiski meeles, et Mailinator pole privaatne teenus — vähegi olulisi postikontosid ei maksa sinna teha.

Teenuse kasutamiseks valige suvaline Mailinatori aadress, näiteks 450348tyhofgdfg@mailinator.com. Sisestage see aadress konto koostamise käigus. Kui teil on tarvis end e-posti vahendusel tuvastada, külastage Mailinatori veebikohta ja sisestage varem mainitud aadress. Mailinatori keskkonnas pääseb igaüks ligi igale e-postkastile, kui vaid teab selle nime.

Mõned veebikohad blokeerivad aadresse domeenilaiendiga @mailinator.com. Sellest möödapääsemiseks võite Mailinatori veebilehte korduvalt värskendada ning kasutada mõnd @mailinator.com-i asemele pakutavatest "alternatiivsetest domeenidest" (ingl alternate domains).

E-kiri potsatab sellisel juhul küll samasse Mailinatori kasti, kuid suurem osa veebikohti noid alternatiivseid domeene registreerimisel ei blokeeri.

Outlook.com ja Hotmail

Microsofti veebikeskkonnad Outlook.com ja Hotmail võimaldavad mõlemad konstrueerida ajutisi, ühekordseks kasutamiseks mõeldud e-postiaadresse. See on üks funktsioon, millega Microsoft Google'ile ära teeb.

(Samasugune rakendus leidub ka Yahoo! Mailis, kuid selle kasutamiseks tuleb olla teenuse Yahoo! Mail Plus tellija.)

Funktsiooni kasutamiseks klõpsake Outlookis sätete lehel pseudonüümse konto loomise valikut "Create an Outlook alias". Koostage uus e-posti aadress ja pakkuge seda registreerimise käigus veebilehele.

Pseudokonto saate kustutada, millal soovite — nii säästate end registreerimist nõudnud veebikoha kaudu teie postkasti tungivast rämpsust.

Gmail

Ka Gmail pakub samasugust funktsiooni, ehkki see pole antud otstarbeks kõige parem valik.

Nimelt saate te pseudokonto tekitamiseks oma meiliaadressile lisada plussmärgi koos mingisuguse tähe- ja numbrijadaga.

Näiteks juhul, kui teie e-postiaadress on minuaadress@gmail.com, võite registreerimiseks sisestada aadressi minuaadress+r2mpskirjadsiia@gmail.com.

Seejärel saate Gmaili keskkonnas püstitada filtri, mis suunab kõik aadressile minuaadress+r2mpskirjadsiia@gmail.com saabunud e-kirjad kas prügikasti või spetsiaalsesse rämpsukasti ilma, et need teie tava-postkasti jõuaksid.

Edaspidi filtreeritava aadressi abil kontot luues pole teil vaja teha muud kui heita kiire pilk prügi- või rämpsukasti ja registreerimine lõpule viia.

Tõsi, see pole ühekordseks kasutamiseks mõeldud e-posti konto loomiseks kõige turvalisem viis, kuna paljastab ka teie tõelise e-posti aadressi.

Kavalamad veebikohad võivad lõigu "+r2mpskirjadsiia" aadressist kustutada, kuid kuna vastavat funktsiooni rakendab seni väga väike hulk kasutajatest, pole enamik veebikohti vaevunud vastavaid meetmeid kasutusele võtma.

Sama triki abil saate ka välja selgitada, millised veebikohad teie e-postiaadresse spämmijatele parseldavad.