Tõsiasi on, et Nokia on oma uues X-seeria telefonides Androidile andnud täiesti omalaadse näo – ja see on väga mõnus. Erinevalt teistest tootjatest pole Nokia lähtunud algupärasest Androidist ja siis seda efekti pärast kohendanud.

Selle asemel on soomlased lähenenud ülesandele teiselt poolt: milline võiks olla sõbralik ja arusaadav nutitelefon inimesele, kelle jaoks see on elus esimene? Nokia X telefonide hinnad jäävad 90 ja 110 euro vahele, need on ilmselgelt suunatud arengumaadesse inimestele, kes pole varem nutitelefoni kasutanud.

Nokia X telefonid üllatavad igati positiivselt. Androidi tarkvara on oma käe järgi püüdnud "väänata" suur hulk ettevõtteid Lõuna-Koreast ja Hiinast Euroopani. Nokia aga tõestab, et firma suudab ajalooga Android-telefonide tarnijatele väga tugevat konkurentsi pakkuda.

Ja kuigi Nokia X-seeria telefonides pole ühtegi Google'i teenust, küll aga Microsofti teenued, siis läbi teiste vahendajate on sinna võimalik paigaldada ka Androidi rakendusi. Üks suurimaid vahendajaid on näiteks vene rakendustepood Yandex.