The Verge vahendab, et mitmed sellised juhtumid on hetkeseisuga registreeritud USAs, Kanadas ning Uus-Meremaal. Teada on antud ka ühest juhtumist Ühendkuningriigis, kuid hetkeseisuga pole veel kindel, kas tegemist on sama skeemiga. Seda, kui palju juhtumeid kokku täpselt on, ametivõimud ei täpsusta.

Samuti pole selge, kui palju pettureid asjaga seotud on, kuid The Verge on suutnud tuvastada vähemalt kolm erinevat pättidele kuuluvat bitcoini-rahakotti. Samas ei pruugi eri rahakotid tähendada, et petuskeemiga tegeleks mitu eri petturit - tihti luuaksegi selliste petuskeemide puhul mitu bitcoini-rahakotti. Igale ettevõttele antakse eraldi rahakoti aadress, nii on võimalik edukalt tuvastada, kes pettuse õnge läinud on ja raha ära maksnud.

Petturid on ähvarduskirjades kirjutanud, et ei tasu "aega raisata" ning nõuavad, et päeva lõpus oleks nendele kontole lisandunud umbes 20 000 USA dollarit. Politsei sekkumisel või muude "kummaliste asjaolude" ilmnemisel ähvardatakse pomm õhkida. Enamasti mainitakse kirjas ära ka lõhkeaine - pätid ähvardavad kasutada tetrüüli, trotüüli või heksogeeni.

Nagu öeldud - hetkeseisuga pole küll teada, kui paljud on petturitele raha maksnud, kuid kahju on juba küllalt tehtud - evakueeritud on mitmeid hooneid - koole, haiglaid, videomänguarendaja kontor ning uudistetoimetus. Torontos suleti pommikahtluse tõttu ka näiteks viis metroojaama.

Eri riikide ametivõimud tegelevad täpsemate asjaolude uurimisega. USA politseijõudude hinnangul pole sellised pommiähvardused tõsiseltvõetavad, Uus-Meremaa võimud on aga alles oma arvamust kujundamas. Juurdlusesse on kaasatud ka FBI.