TTÜ Geoloogia Instituudi, Haridusministeeriumi, Maa-ameti ja AS Nortali koostöös, 2012. aasta teaduse populariseerimise raames valmis interaktiivne lihtsustatud 3D mudel Eesti maapõuest.

Projekti eesmärk oli luua intuitiivne virtuaalne õppevahend, mille abil tutvustada Eesti geoloogilist ehitust ja arengulugu, illustreerida geoloogilisi põhitermineid ning pakkuda mängulist avastamisrõõmu noorematele kasutajatele.

Laiem eesmärk on tänapäevaste tehnoloogiasaavutuste abiga populariseerida maateadusi ja teadust üldisemalt ning toetada loodusainete riikliku õppekava õpetamist.

Rakendus toetab platvorme iOS (Apple'i seadmed), Android, Windows, Linux. Mudel sündis kolmkeelsena (eesti, inglise, vene).

Navigeerimiseks ja uurimiseks on mitmeid funktsioone. Näiteks on mudeli piires võimalik luua virtuaalne puurauk, mille abil uurida erinevatel aegadel settinud settekihtide paksusi.

Samuti on võimalik mudeli kihte n-ö kääridega lõigata, võimaldades näha ristlõiget. Lisaks saab mudelit keerata eri suundades ja vaatenurkades, suumida, liigutada ja kallutada.

Loodud õppevahend on kergesti kasutatav ja kaasahaarav nii õpilastele kui ka muiduhuvilistele.

Rakendus on kõigile tasuta kättesaadav:

Rakendust on lubatud vabalt kasutada ja levitada, eeldusel, et toimub viitamine TTÜ Geoloogia Instituudile!