iPhone'i protsessorite ainutootja teatas avalduses pressile, et tegemist ei olnud häkkimistegevusega, vaid viirusega, mis tarkvarauuenduse käigus nakatas mitmed tootmiseadmed ja tehased. Firma sõnul olenes nakatunud seadmete hulk suuresti tehasest.

"TSMC-d on ka varem üritatud viirustega rünnata, kuid see on esimene kord, kui viirused on halvanud meie tootmisliinid," ütles ettevõtte finantsjuht Lora Ho Bloombergile. Firma teatas ka, et vaatab oma turvanõuded üle ning parandab neid veelgi.

TechCrunchi sõnul on rünnakud Taiwanis asuvatele ettevõtetele tavalised ning siinkohal on suur roll Hiinal, kellega Taiwanil on keeruline ühine ajalugu. Lisaks erinevustele riigikorras on riigid ka konkurendid erinevate elektroonikakomponentide tootmises, mis suurendab riikidevahelisi pingeid veelgi. Taiwan Newsi hinnangul tabab saareriigi erasektorit igal kuu kümneid miljoneid küberrünnakuid.

CNNi hinnangul pärsib vahejuhtum tootmismahte ning võib firmale kasumi arvelt maksma minna umbes 257 miljonit USA dollarit. Firma sõnul võivad häired kolmanda kvartali tuludest röövida umbes kolm protsenti. Samas on firma kindel, et suudab hilinenud kaupade eest järgmises kvartalis raha tagasi teenida.

Lisaks Apple'ile toodab TSMC tellimuste alusel kiipe ka Qualcommile ja Nvidiale.