Ei peakski. Aga seda nad ometi teevad, kui uskuda veebis aina ringlevaid kõlakaid Nokia Androidi-telefoni projekti kohta. Mida saadavad aina uued fotod, mis veebi "lekkinud".

Uusimad fotod valmistavad üllatuse, sest näitavad seni koodnimega Normandy tuntud seadme kasutajakeskkonda, mis meenutab kangesti... Windows Phone'i oma.

Samuti meenutab Normandy uusimate fotode põhjal pigem Nokia Lumia seadet kui midagi uudset või algupärast.

Näeme siin kolme võimalust, kui mainitud lekked tõeks osutuvad. Et Nokia esindajad pigem valetasid, kui kinnitasid avalikkuse ees, et ei tohi enam lähitulevikus nutitelefone-tahvelarvuteid toota.

Või teevad nad seda keelu kiuste ja võivad oodata Microsofti esindajate poolt pahast kiljumist ja halvemal juhul kohtuasju.

Või samuti tõenäoline variant, et Nokial on teatud seadmete tootmise puhul siiski MSi õnnistus.

Ilmselt ei pea me kaua pead vaevama, sest Normandy jõuab müügile 2014. aasta jooksul. Selles on kõik kõmutajad esialgu üksmeelel.

Kommenteerides lekkefotodel nähtavat kasutajakeskkonda, on sarnasus Windows 8 / Windows Phone 8-ga tõesti üllatavalt suur.

Riistvara aspektis on põnevaim näha seadmesse korraga kahe SIM-kaardi paigutamise võimalusele (sellele viitab ikoon ekraanil).

Kahe SIM-iga odavseadmed on väga levinud Aasias ja teistel "arenevatel turgudel", mis tähendab, et selline pole ilmselt suunatud eurooplastele ega põhja-ameeriklastele.

Iseenesest on väga mõistlik, kui Normandy ongi mõeldud teiste odavate Androidi-telefonidega konkureerima, mitte Windows Phone'ile kandadele astuma, mida Microsoft ilmselt poleks lubanud.

MS võidaks sellisele seadmele õnnistuse andmisest peamiselt seda, et kasutajad harjuvad veelgi Win8/WP8 laadse kasutajaliidesega, aga MS ei pea samas oma opsüsteemide litsentse odavalt või tasuta laiali jagama.

Aga kas Normandy sisaldaks ka Androidi-seadmele tavapärast laia valikut Google'i veebiteenuseid?

Loodame saada värskemat infot juba enne veebruaris toimuvat mobiilimessi MWC 2014.