Ameeriklaste idufirma The Hive arvab, et on. Nemad pakuvad välja Amplicity: väga pisikese arvuti, milles elab vana hea Windows PC platvorm ja mida saab ühel kujul osta, aga teisel kujul vaid hoopis laenutada.

Laenutusseadme saab enda käsutusse korraga pooleks aastaks ja sinna on juba paigaldatud valik rakendusi ja ligipääse pilveteenustele.

Amplicity on ülekasvanud tahvelarvuti mõõtu. Oranži värvi laenumudelis on 64-bitine Intel Atomi protsessor (Bay Trail), 2 GB muutmälu ja SSD ketas. Maksta tuleb 99 USA dollarit poole aasta eest.

Kui kuus kuud läbi saavad, võib tellimust uuendada, kusjuures siis võib juba uuema mudeli valida, kui tootja sellist juhtumisi pakub.

Kas ümmarguselt 200 dollarit aastas vähese jõudluse ja energiatarbega Windows PC eest on hea diil? The Hive loodab, et jah, tänu tarkvarale ja pilveteenustele, mida sellega kasutada saab.

Seadmes elavad Windows, Office 365 ja Adobe'i Creative Cloudi rakendused (hetkel jääb segaseks, millised, ilmselt Photoshop ja Lightroom). Kui ameeriklane vajab just nimelt arvutit Office 365 ja Creative Cloudi äppide kasutamiseks, tähendab selline pakkumine poole aasta jooksul tõesti 120-dollarilist kokkuhoidu.

Kes vajab rohkem jõudlust, võib osta 300-400 dollarilise mudeli (seda laenuks ei saa). See on "professionaalile", nii et värvus on mõistagi must.

Siin on Intel Core M-i protsessor, 4 GB muutmälu, 128 GB andmemahtu. Juurde võib osta dokkaluse, mis pakub lisa-andmemahtu, eraldi graafikalahendust ja isegi kiiremat protsessorit.

Baasmudel muutub USAs kättesaadavaks lähikuudel, karmim isend "hiljem sellel aastal".

Ei saaks nentida, et Amplicity-sarnane toode on tingimata vajalik, aga siiski huvitav ja uudisevääriline, et keegi üritab taolise originaalse teenusega lagedale tulla. Saame näha, kas katsetust saadab edu.