Nüüd on käes toidu kord, mida mobiil suudab varsti ära tunda. Ja mitte ainult, 3D-skänni järgi oskab mobiil määrata ka ees taldrikul seisva toiduportsu kalorsust. Seega uus foodie pildistab oma toitu nüüd 3D-s ja skännib laseriga üle ka, kirjutab AM.ee.

Kuna mobiiliäpp, mille NutriRay3D nimeline idufirma on välja töötanud, on loodud vaid iPhone'ile, siis peab riistvara natuke aitama.

iPhone ei oska ise 3D skanni teha, alumisse ühenduspesasse peab lisama riistvaralise vidina, mis aitab.

3D pilditöötlus aitab arvutada taldrikul oleva toidu mahtu, muud algoritmid määravad ära koostise ja kokku arvutatakse kalorihulk, mis sisselaadimist ootab.

Lightning-pistikupessa käiv pisike adapter on kõige keerulisem osa, mistõttu küsitakse 50 000 dollari suurust rahastust Indiegogo ühisrahastusportaalis. Praeguseks on kogutud 5% vajaminevast summast.

Eks see idee on natuke hullumeelne ka: toidu mahtu on ilmselt lihtne laserskanneriga hinnata, aga milliseid osi kokk sinna ja kui palju on pannud, see on keerulisem teema. See on juba raketiteadus.

Siiski sisendatakse annetajatesse usku teatega, et esimene töötav prototüüp on juba valmis. Kuid müüki peaks seade jõudma alles aasta lõpus. Hinnaks kujuneb paarsada USA dollarit.

Foto: tootja

Iseenesest on tegemist olulise arendusega - kui mobiilid suudaksid laserskanneri ja mobiilikaameraga asju ära tunda, oleks see suur revolutsioon mobiiliäpinduses. Saaks hakata arendama seenetundjaid, linnu-, looma- ja taimemäärajaid.

Ükskõik milline ettetulev asi saaks 3D skanneri ja kaamerapildi abiga hinnatud ja kindlaks määratud – pisikesest mutrist majani välja.

Ootame ja loodame, et sellised ideed ka päris-ellu lõpuks jõuaks!