Ka USB-põhine sissemurdmine on tõsine asi, sest möödunud aastal pääsesid pahatahtlikud sel viisil Sony filmistuudio arvutitesse ja lekitasid veebi palju erinevaid materjale, muuhulgas filme. Uudismaterjali jagus kuudeks.

Kui sul on põhjust piisavalt paranoiline olla ja arvata, et keegi plaanib su arvutisse USB teel sisse murda (miks see kena ettekandjaneiu muidu nii kaunilt naeratab, eks!), võid tellida endale väikese abimehe.

Ühisrahastussaidil Indiegogo on venelaste algatatud projekt USB Killer, mis koosneb samuti mälupulgast. Selle ülesanne pole aga kuhugi tungida, vaid arvuti USB-pesad kasutuks muuta, nii et keegi ei saaks mälupulga abil süsteemi sisse häkkida.

99 USA dollariga toetamise eest saad ühe USB Killeri endale ka, müügile peaks see jõudma jaanuaris. 600 dollari eest saad koguni "spetsiaalse edasimüüja paki", kus on kümme killerit, ehk siis tükihind on ainult 60 dollarit.

Loo koostamise hetkel on toetusi võimalik jagada veel 15 päeva jooksul ja projekti käigushoidjate soovitud summa (10 000 dollarit) pole kaugeltki koos. Hetkel on toetajad andnud 1234 dollarit.

Loodame, et nad soovitud summat täis ei saa. Sest siis ei saa keegi puhtast rumalusest oma või teise arvutit ära rikkuda. Seda enam, et USB Killer võib koguni emaplaadi läbi kõrvetada nagu arendajad väidavad. Päris häkkerid sellist mänguasja nagunii ei ostaks, neil on omad abivahendid.

Forte sellise tööriista tootmist või hankimist heaks ei kiida, sest eales ei tea, kes võib seda kasvõi puhtast rumalusest halvategemiseks kasutada. Aga vähemalt uudise jaoks on põnev.

Väike tutvustav video, kuidas USB Killer toimib: