Soome teaduse rahastamisega tegeleva Soome Akadeemia poolt ellukutsutud programm kannab nime 6Genesis ning selle kallal on intensiivselt töötatud juba selle aasta algusest. Valmis peaks uus andmesidelahendus plaanide kohaselt saama umbes 2030. aastaks, arendusperiood lõppeb aga 2027. Eelduste kohaselt hakkaks tehnoloogia reaalne kasutuselevõtt aga 2030ndate aastate alguses.

Miks 6G-d üldse vaja on ning miks see on parem, kui selle "eelkäija" 5G, on keeruline hinnata - mõlema keskmes on praegusest suuremad andmemahud ja kiirused, mis muudavad seadmetevahelise infovahetuse välkkiireks. Tootjad ja arendajad lubavad sellist suuremahulist ülikiiret infovahetust ka juba 5G puhul, seega on pisut arusaamatu, kuhu 6G-l edasi areneda on.

Ilmselt arvestatakse, et asjade Internetti ehk IoT-sse ühendatud seadmete arv kasvab peale 5G laiemat kasutuselevõttu lähiaastatel hüppeliselt ning seetõttu on vaja veelgi suuremaid andmemahte ja kiirusi, kuigi mitmed videos näidatud lahendused on sarnased, mida juba 5G puhul lubatud on.

Seda, millised konkreetsed plaanid soomlastel uue andmesidelahendusega seoses on, vaata videost.