Kuna hetkel on Las Vegases toimumas suur tehnikamess CES 2013, siis oh üllatust - Canon tuli lagedale uute kompaktkaameratega, vahendab Photopointi ajaveeb.

Seekord tutvustati meile uut tooteseeriat PowerShot N, kolme uut kaamerat seeriast PowerShot A ning uut kaamerat IXUS seeria algusest, IXUS 140 IS.

IXUS 140 IS (ülaloleval pildil)

on varustatud 16 megapikslise BSI-CMOS sensori ja DIGIC 4 pildiprotsessoriga. Kaamera eest leiab aga Canoni 8x suumobjektiivi, mis on 35 mm ekvivalendina 28-224 mm.

Kaamera on varustatud Canoni optilise pildistabilisaatoriga, millel olemas ka Intelligent IS tehnoloogia, mis tuvastab kaamera liikumissuuna ning sellest lähtuvalt valib kuue sobiva režiimi vahel, et kaader saaks terav. Kõik see on pakitud 20,6 mm paksusesse korpusesse.

Lisaks on uus IXUS 140 varustatud WiFi-ühendusega, millega saad ühendada kaamera oma Androidi/iOSi nutitelefoni või tahvelarvutiga, et pildid teise seadmesse salvestada. Pildid on võimalik otse laadida sotsiaalmeediavõrku nagu Facebook või pildid/videod otse Canon Image Gateway pilveteenusesse.

Kaamera toetab GPS-koordinaatide salvestamist, kasutades ära ühendatud nutitelefoni GPS-sensorit.

Kaameral on ka 3-tolline (7,5 cm) PureColor II G LCD ekraan, sarnaselt teiste IXUS-seeria kaameratega.

Uus IXUS tuleb neljas värvivariandis: hall, hõbedane, punane ning lilla.

Põhilised omadused:
* 8x suumobjektiiv, 35 mm ekvivalendina 28-224 mm
* 16 megapiksline CMOS sensor
* Intelligentne pildistabilisaator
* WiFi piltide-videode jagamiseks, GPS läbi nutitelefoni rakenduse
* HD videod (720p)
* Smart Auto režiim (32 stseenivalikut)

Fotodel vasakult: 1400, 2600, 3500

Kolm uut PowerShotti

kannavad nimesid A1400, A2600 ning A3500 IS, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Iga kaamera on varustatud 16 megapikslise CCD sensoriga, objektiiviks 5x suumiga 28-140 mm (35 mm ekvivalendina) objektiiv.

A1400 ning A2600 on pea samade tehniliste andmetega. Erinevuseks ainult see, et A1400 kasutab AA-tüüpi elemente toiteks ning sellel on väiksem, 2,7-tolline ekraan, võrreldes 3-tollise ekraaniga A2600 küljes.

Mõlemad on varustatud 16 megapikslise CCD sensoriga ning kasutavad digitaalset pildistabilisaatorit.

Digitaalne IS muudab kaamera sensori tundlikkust või säriaega vastavalt vajadusele. Lisaks suudab see teha mitu kaadrit järjestikku ning kokku panna üheks võtteks, et tulemiks oleks selge ning terav foto.

Mõlemad kaamerad salvestavad ka 720p HD videot, et kõik mälestused saaks talletatud.

A3500 IS on aga teine tera, sarnanedes rohkem IXUS 140 IS-iga. Objektiiv on 8x suumiga, 35 mm ekvivalendina 28-224 mm.

Kaamera on varustatud Canoni optilise pildistabilisaatoriga, millel olemas ka Intelligent IS tehnoloogia, mis tuvastab kaamera liikumissuuna ning sellest lähtuvalt valib kuue sobiva režiimi vahel, et kaader saaks terav.

Lisaks on A3500 varustatud WiFi-ühendusega, millega saad ühendada kaamera oma Androidi/iOSi nutitelefoniga või tahvelarvutiga, et pildid teise seadmesse salvestada.

Lisaks on võimalik pildid otse laadida sotsiaalmeediavõrku nagu Facebook või pildid/videod otse Canon Image Gateway pilveteenusesse.

Kaamera toetab ka GPS-koordinaatide salvestamist, kasutades ühendatud nutitelefoni GPS-sensorit.

Fotod: blog.photopoint.ee, tootja