Aprillis tekkisid uut liiki postitused, mis imiteerisid Facebook-i poolseid ametlikke postitusi. Nende sõnumite eripäraks oli aga neis sisalduv link, mis viis spetsiaalselt loodud Wikipedia või Amazoni lehekülgedele, kustkaudu sattus kasutaja kahjurlikule või phishing-leheküljele. Mõlema ressursi administratsioon suutis siiski kiiresti reageerida ning veel spämmi levitamise ajal lingid enam ei töötanud, teeb Kaspersky Lab resümee.

Teises kvartalis osutus spämmerite seas kõige populaarsemaks isiksuseks Ameerika Ühendriikide president Barack Obama. Huvitaval kombel sisaldas nende postituste suurem osa uute, eelnevalt USA juhi poolt heakskiidetud, seaduseelnõude kriitikat. E-kirjad olid korralikult vormistatud ja sisaldasid üleskutseid anda oma allkiri riigipea tegevuste vastu. Lisaks
sellele oli seal ka palve teha rahaline ülekanne mõnede USA organisatsioonide kontodele. Barack Obama poliitika kriitikat sisaldava spämmkirja näidis.

Nigeeria spämmi levitajaid häirib aprillikuust saadik Süüria ebastabiilne olukord. E-postist leidus sõnumeid, mille autoriks olid väidetavalt Süüria presidendi, Bashar al-Assadi, abikaasa, tema "perekond ja lähikondlased", samuti ka riigi reakodanikud. Ei jäetud tähelepanuta ka selliseid suursündmusi nagu Euro-2012 ja Londoni olümpiamängud.

Olulised muutused on täheldatud spämmivoogude jaotuses. Spämmi levitajariikide esikohale tõusis ootamatult Hiina RV, mille territooriumilt saadeti umbes 19% kogu spämmist. "Taevaalune riik" oli juba mõned aastad tagasi selle reitingu liidrite seas, kuid pärast spämmivastase seaduse vastuvõtmist 2006. aastal vähenes järsult sellest riigist postitavate rämpskirjade kogus. Kuus aastat möödus ning spämmerid on ilmselt unustanud nimetatud seaduse olemasolu kuna seadust aktiivselt ka ei rakendatud.

Pärast pika vaheaega tuli esikolmikusse tagasi USA, jagades Indiaga teist kohta (11,7%). Kolmiku sulgeb Vietnam (4,97%). Üldjoontes, vaatamata spämmi allikate ümberjaotusele, põhilised tendentsid aga ei muutu: üha enam rämpsposti levitatakse Aasiast ja Ladina Ameerikast.

2012. aasta teise kvartali spämmi aruande täisversiooniga saab tutvuta kodulehel www.securelist.com.