Me kõik oleme oma sõpradelt, lähedastelt ja pereliikmetelt midagi taolist kuulnud ning tihtipeale ei vasta need väited tõele, vahendab ajaveeb The Technorat.

Selles postituses toon välja 20 enimlevinud müüti tehnoloogia kohta ning seletan lahti, miks need tõele ei vasta.

Arvutit ei pea iga päev välja lülitama

Arvutialastes foorumites ringi luusides võib leida väiteid, et arvuti igapäevane väljalülitamine teeb arvutile liiga ning parem on panna see unerežiimi.

Kuid tegelikkuses on arvuti väljalülitamine hoopis kasulikum kui selle pidev unerežiimis hoidmine. See aitab säästa arvutikomponente ning sellisel viisil võib seade rohkem aastaid vastu pidada.

Sülearvuti pidev ühendus vooluvõrguga ei tee liiga

Mina olen eluaeg hoidnud sülearvutit pidevalt vooluga ühenduses ning olen arvanud, et midagi hullu sellest pole. Kuid tuleb välja, et ma eksisin.

Sülearvuti, mis on pidevalt vooluga ühendatud, soojeneb ning kuumus pole just aku parim sõber. Teine faktor on vool: kui aku on 100% täis ning see saab pidevalt särtsu juurde, teeb ka see akule liiga.

Selleks, et hoida akut töökorras pikema aja jooksul, tuleks sellele vahel tööd anda, lasta arvutil vahel aku toel töötada.

Pikaajalise laadimise ajal tuleks vältida arvuti kasutamist, et arvuti asjata ei kuumeneks. Samas kehtivad iga sülearvutimudeli kohta erinevad parameetrid, et kaua peaks akut laadida ning kaua peaks arvuti aku toel töötama.

Mida rohkem pulki, seda parem kõnekvaliteet

Loogiliselt mõeldes tundub, et mida rohkem ekraanil pulki, seda parem on kõne kvaliteet.

Kuid selline loogika veab alt. Pulkade arv näitab signaalitugevust, mitte signaalikvaliteeti. Kui näiteks ühes piirkonnas kasutab palju inimesi korraga telefoni, näiteks vana-aasta õhtul kesklinnas, võib alajaam olla üle koormatud ning seepärast kannatab kõne kvaliteet või siis ei saa üldse kõnet sooritada.

Mida rohkem megapiksleid, seda parem pilt

Vaatamata sellele, mida elektroonikatootjad oma toodete reklaamides väidavad, ei olene pildi kvaliteet ainult megapikslite arvust.

See oleneb ka kaamera sensoritest, objektiivist, funktsioonidest, pildistatava objekti valgustatusest, kompositsioonist ning pildistaja oskustest.