Selleks on Cupertino kodukootud rakendus iMessage, mis kõiki iPhone'ide, iPadide ja iPod Touchide kasutajaid üle interneti sõnumitega seob, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Kuna iMessage töötab vaid Apple'i enda masinatega ja kõigil sellist vidinat majapidamises ei leidu, jätkub päris palju ruumi ka muudele arendajatele.

Seetõttu on maastik üritajaid üsna täis. Viber, Kik ning gigant Facebook oma FB Messengeriga tulevad esimesena meelde.

Üldjuhul on selliste äppide kasutajaliides kas liiga segane või reklaami täis, et neid mugav kasutada oleks. Nii jäävad nad kuskile telefoni neljandale äppidelehele tolmu koguma. WhatsAppi kasutajalt küsitakse iOSi peal aga raha ette ära. Tasud euro ning mured murtud. Reklaam enam ei sega.

Selle jõuluperioodi ajal saab reklaamivaba WhatsApp rakenduse korraliku versiooni aga kätte täiesti tasuta.

Sel programmil on igati korralik ilme. Kontaktid, kes seda juba kasutavad, otsib teenus ise üles ning lisab Favoritesi alla. Viberi moodi netikõnesid küll teha ei saa, aga pilte, heli ja kontaktiinfot annab sõnumitele külge pookida küll.

Vestluste taustapilti on võimalik muuta ning iga sõnumi juures on pisike ikoon, mis näitab, kas sõnum on telefonist edasi liikunud ja veidi hiljem teavitab ka selle kamraadini jõudmisest.

Tasub endale ja sõbralegi varajane jõulukink teha küll. Sellise hinna juures on funktsioone ja kasutajamugavust rohkem kui piisavalt.