Messil näidati USB 3.1 andmedastuskiirusi, mis kasvasid seniselt 5 Gbit/s läbilaskevõimelt 10 Gbit/s-ni, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Kasutati ära ka võimalust arutleda Micro-B liidese tulevase väikevenna USB Type-C üle. Plaan oli luua pisikene, kuid sama edastuskiirusega liides, mida saaks kasutada mõlematpidi.

Nüüd on Foxconn avaldanud joonised selle kohta, kuidas tulevased USB pistikud välja nägema hakkavad.

Kuigi renderdused ega toode ei ole jõudnud lõplikku tootmisfaasi, on visuaalselt lihtne mõista, miks uus liides võib tulevikus osutuda väga kasulikuks ning praktiliseks.

Foto: tootja (Foxconn)

Lõpusirgel olev liides USB 3.1 Type C hakkab asendama ning saab standardiks enamustel nutiseadmetel, tahvelarvutitel ja teistel pisemate mõõtudega seadmetel.

Hetkel paikamääratud suurus, isasel poolel juhtmest, on 8,3 x 2,5 mm. Piltidelt on näha, et uus liides hakkab kasutama "keelt", mida ümbritsevad kiibid.

Selline lahendus on ja jääb veel pikemaks ajaks, kuigi oli spekulatsioone, et kaotatakse ära "keel" ning tuleb asemele Apple'i Lightning kaabliga sarnane lahendus.

Vaadates varasemaid USB-IF avaldusi, on näha, et plaanitakse uut liidest kui pikaajalist väljavahetajat nii master- kui ka slave-seadmetele.

Seadme spetsifikatsioonide lõplikku valmimist on oodata juulikuus ning kaableid on lootust poelettidel näha juba käesoleva aasta lõpupoole.