Tundub aga, et kõik tootjad pole sellest sama vaimustuses kui kasutajad. Kõlakate põhjal kavatsevad sõrmejäljesensorist oma tulevastes seadmetes loobuda nii Apple kui ka Samsung, hetkel suurimad telefonitootjad.

Samsungi järgmine tipptelefon, mis kannab kõlakaid uskudes nime Galaxy S8, jõuab avalikkuse ette märtsi lõpus ja müügile aprilli lõpus, küll pakkuvat veel võimalust sõrmejälje abil kasutaja isikut tuvastada, aga tulevased seadmed enam mitte.

Kõlakas läks liikvele siit:

Kui sõrmejäljesensor on iganenud tehnoloogia, siis mis võiks selle asemele tulla? Kuuldavasti on tuleviku sõna näotuvastus, mis asendab ka Samsungi poolt Note 7-s katsetatud "aeglasema" lahenduse nagu silmaiirisetuvastus.

Osad kõlakad kinnitavad, et Apple loobub sõrmejäljesensorist juba tänavuse iPhone'i puhul ning saadab selle seltsis ajaloo prügikasti ka kodunupu, mis on kaunistanud seni kõiki Apple'i telefone.

Iirisetuvastus on ka opsüsteemi Windows 10 võimaluste hulgas. Kuna see pole veel laialt levinud, siis Microsoftil tasuks mõelda ajaga kaasas käimisele ja keskenduda hoopis näotuvastuslahenduse arendamisele-levitamisele.

Tasub veel lisada, et Samsung ja Apple on eelistanud sõrmejäljesensori paigutada seadme esiküljele ekraani alla, aga tegelikult on kasutajale mugavam koht selleks tagaküljel kaamerasilma all.

Kui kõlakas mainitud sensorist loobumise kohta on tõene, siis tundub, et Samsung on sattunud samasuguse kõigest "vanast" loobumise õhinasse nagu Apple, mis ei lisanud viimastele MacBook Pro'dele ja iPhone'idele isegi enam täiesti normaalseid levinud ühenduspesi, sest need pole "tulevik".