Üks firma tahab aga lüüa kõik rekordid ning on rekordilise 16 objektiivi ja sensoriga seadme juba müügile toonud.

Jutt käib muidugi USA idufirma Light fotoaparaadist L16, mis ilmus mullu juulis ja müüdi eeltellimuste toel kuuldavasti kohe läbi ka.

Light alustas tegevust 2013. aastal ja arendab mitme kaameraga lahendusi, et mobiilipildistamise uuele tasemele viia.

L16 näeb tootja sõnul välja nagu tavalisest kaks korda paksem nutitelefon (täpsemalt on nimetatud Google'i Nexus 6). See toodab hiiglaslikke 52-megapiksliseid digifotosid, mille tarkvara paneb seadmes kokku selle eri kaameratest eri fookuskaugusega ülesvõtetest. Pildil saab hiljem muuta fookust, säri ja teravussügavust.

L16 on varustatud viietollise LCD-ekraani, 35-150 mm optilise suumi, Androidi opsüsteemi ja wifi andmesidega, et tehtud pilte teistesse edasi saata.

Ilmudes oli selle hind 1699 USA dollarit, praegu isegi rohkem: otse tootja lehelt tellides 2050 eurot. Ju siis on endiselt pildistamishuvilisi, kellele telefonist või päriskaamerast ei piisa ning kes on nõus eraldi lisaseadet kaasas kandma.

Light lubab järgmiseks aga juba nutitelefoni. Praegune prototüüp sisaldab siiski ainult 5-9 kaamerat, ilmselt madalamale hinnale ja pisematele mõõtmetele mõeldes.

Tarkvara abil sünnivad telefonis siiski isegi suuremad fotod kui L16 puhul, lausa 64-megapikslised. Võrdluseks, et praegused tipptelefonid teevad tavarežiimis pigem mõnemegapiksliseid pildusid.

Lighti prototüüp-telefon on mõõtmetelt võrreldav iPhone X-iga, aga sisaldab mõistagi rohkem kaameraid ja lisasensoreid hämaras pildistamiseks ja vingete sügavusefektide pakkumiseks. Millal ja mis hinnaga ilmub, on veel aga tulevikuteema.