See ei tähenda muidugi, nagu oleks täna ametisse astuv presidendiks valitu nüüd sootuks ilma telefonita. Salateenistus andis talle uue, modifitseeritud nutifoni vastu ja ka mehe number vahetati välja. Pole välistatud, et oma vana telefoni Trump kellelegi füüsiliselt ära andma ei peagi, ent tema põhitelefon on nüüd uus ja märksa kõrgema turvalisusega varasemast.

Millise telefonitootja missugust mudelit Trump täpselt varem kasutas, ei ole teada, aga on oletatud, et tegu oli Samsung Galaxy nutitelefonide perre kuuluva seadmega. The Times kirjutas, et Trumpi vana telefoninumber oli üpris paljudele teada ja ta abides tekitas segadust, et aeg-ajalt helistasid ajakirjanikud, välised nõuandjad või muud inimesed peatsele presidendile otse - igasuguseid tavapäraseid vahelülisid, pressinõunikke ja muid asjamehi eirates. Nii olevat näiteks Austraalia peaminister Malcolm Turnbull teda pärast valimisvõitu otse helistades telefonitsi õnnitlenud, olles küsinud Trumpi numbri golfiprofi Greg Normani käest.

Trump olevat pärast valimisi ajalehtede teatel tundnud muret, kas talle ikka ta harjunud telefon alles jäetakse. Ehkki säutsud ta Twitteri kontol on kirjutatud nii iOSi kui Androidi platvormi kasutavatelt seadetelt, on Androidilt tehtud säutsude (Gizmodo statistikal põhineval hinnangul on need toonilt vihasemad) autoriks Donald Trump isiklikult.

Ka Obama pidi aastal 2016 oma telefoni ära andma. Alguses, aastal 2008 ametisse astudes kasutas ta Blackberryt, mis oli NSA (USA riiklik julgeolekuagentuur) poolt turvalisemaks tehtud, mullu vahetas ta selle aga modifitseeritud, väidetavalt erakordselt turvalise telefoni vastu, millega ei saanud muusikat kuulata, pildistada või sõnumeid saata. Associated Pressi teatel sai Obama oma ametlikult kontolt oma ametitelefoniga siiski edasi tviitida, nii et Donald Trumpi säutsuvoo katkemise pärast uus president ja ta fännid muretsema ei pea. Mis puudutab seda, milliselt kontolt võiks Trumpi arvamusi ja sõnavõtte lugeda, siis on tema käsutuses nii ametlik USA presindendi Twitteri konto @POTUS kui ka ta enda oma @realDonaldTrump. Uue administratsiooni pressisekretär Sean Spicer ütles eelmisel nädalal, et ta eeldab uuelt presidendilt, et too säutsub mõlemalt kontolt.