Järgnevalt vaid mõni sõnum paljude seast, mis viimase paari päeva jooksul erinevatelt pressiüritustelt ja esitlustelt esile kerkinud on.

Mängukonsoolide seast väärib märkimist Microsofti uus Xbox, mille tööpealkirjaks oli Project Scorpio, lõpptoode sai aga nimeks Xbox One X. Uuel seadmel on piisavalt mahvi jooksutamaks 4K-lahutusvõimega mänge 60 fps juures ning nagu Microsoft ise teatas, on see võimsaim mängukonsool seni. Ühtlasi on tegu kõige väiksema Xboxiga, mis seni tehtud. Et seadmest parimat kogemust saada, oleks sellele kaaslaseks vaja muidugi ka enam kui korralikku telekat ja surround-helisüsteemi.

Välja tuleb see 7. novembril, Forte kirjutas aga eelmisel nädalal, et seoses selle esitlemisega võib oodata seniste mudelite peatset odavnemist juba praegu.

Mängudest on näiteks demonstreeritud uut Wolfensteini (nimega Wolfenstein II: The New Colossus), mille tegevus toimub sedapuhku hoopis USA-s aastal 1961. Teatavasti jookseb selles seerias tegevus mööda alternatiivajaloolist liini, mille puhul on sakslased Teise maailmasõja võitnud ja kogu maailma üle võtnud. Niisiis on võimalik juba ürgkaugest Wolfenstein 3D-st tuttava BJ Blaskowiczi nahas hallide koridoride asemel hoopis burgerikohvikutes ja vabaõhukinodes natse taga ajada. Keegi võtvat mängus lausa LSD-d, nii et ehk on isegi õhkõrn hipimeeleolu olemas. Mäng tuleb välja oktoobri lõpus.

Teine FPS-mammut Doom ja postapokalüptiline Fallout 4 kolivad aga virtuaalreaalsusesse. Doomi puhul on tegu eraldiseisva mänguga Doom VFR, mis mõeldud PS VRile ja HTC Vive-ile, Fallout 4 virtuaalreaalne variant peaks saabuma taaskord oktoobris.

Pika ajalooga mängudest väärib märkimist ka 20 aasta tagune Age of Empires, mis nüüd moodsa vormi saab. Age of Empires: Definitive Edition on palavalt armastatud reaalajastrateegia uues kuues. Värskendatud on heliriba, mängu tehisintellekti, piltki on 4K.

Unchartedi seeria saab täiendust uute peategelastega mängus Uncharted: the Lost Legacy, mis on eelmise mängu ehk Uncharted 4: A Thief´s End iseseisev laiend. Esmakordselt ei toimeta mängus põhitegijana aardekütt Nathan Drake, vaid sarja teisest osas tuttav Chloe Frazer ja neljandast osast pärit palgasõdur Nadine Ross, daamid otsivad üheskoos aaret nimega "Ganeshi võhk" (ju on sel seos mingi müütilise elevandiga).

Sony tõmbas oma pressikonverentsile joone alla, näidates üheksa minuti jagu Insomniaci uut Spider-Mani mängu. See saab olema eksklusiivselt vaid PS4-le mõeldud, tuleb välja järgmisel aastal ja on täis mõistagi meeletut akrobaatikat, õhulende ja peopesadest välja lendavaid nööre nagu Ämblikmehele kohane.

Far Cry 5 aga siirdub vastupanuvõitlejate maailma, kes üritavad pisikest linnakest usuhullude käest vabastada. Tegu on järjega mullu ilmunud eelajaloolisele Far Cry Primalile.

Paari päeva tagune pikem lugu, milles Erik Kiss saidilt Mkuubis.net prognoosis, mida kõike näha saab, leidub siin.