Mälukaardid teeb eriliseks fakt, et need on mõeldud eriti raskete olude jaoks ning on ülimalt vastupidavad ekstreemsetele temperatuurioludele. Samuti on kaardid oluliselt kiiremad oma eelkäijatest, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Mälukaardid tulevad erinevate variantidena. Esimene neist on SanDisk Automotive, mis on suunatud kasutamiseks nii droonides kui ka maapealsetes sõidukites.

Need kaardid on saadaval SDXC variantidena ning mahutavuse variandid on 8–64 GB. Mälukaardid vastavad AEC-Q100 Grade 3 vastupidavusstandarditele ning töötemperatuuride vahemik on hämmastavad -40º C kuni 85º C.

Industrial-seeria kaardid, mis on suunatud rakendamiseks erinevates tööstuslikes oludes, tulevad nii SD kui ka microSD formaatides.

SD kaartide mahutavuste vahemik on 8–64 GB ning microSD oma 8–128 GB. Külma need päris sama hästi ei talu kui Automotive kaardid ning töötemperatuuride vahemik on -25º C kuni 85º C.

Muidugi, kui on tarvis mälukaarti, mis töötaks ka -40º C juures, siis SanDiskil on selle jaoks olemas Industrial XI kaardid.

Tulles kiiruse juurde — lugemiskiirus on kaartidel kuni 80 MB/s ning kirjutamiskiirus kuni 50 MB/s. See on oluline edasiminek võrreldes eelkäijatega, mille läbilaskvus oli vaid 20 MB/s.