TIME avaldab regulaarselt erinevatel teemadel võimsaid pingeridasid ning seekord on siis käes mõjukaimad vidinad letti laduda.

Esikohale tuli Apple'i nutitelefon iPhone, mis võib panna paljusid kulmu kergitama ja iroonilisi veebikommentaare toksima.

Kui aga mõelda, et iPhone'il (või õigemini selle suurel edul) on tähtis roll kogu praegusele digiajastule kuju andmises, ei ole selle esikohale pääsemises üllatavat sugugi.

iPhone oli nimelt esimene edukas seade, mis nutitelefonile tänapäevases mõistes kuju andis – sellest sai midagi seksikat ja ihaldusväärset – ja kogu äpinduse, nutinduse ja sotsiaalmeedia ajastule elu sisse puhus.

Või nagu TIME kenasti kokku võtab: "Apple oli esimene firma, mis tõesti võimeka arvuti miljonite inimeste taskusse tõi, kui nad 2007. a iPhone'i välja andsid. Nutitelefonid olid olemas juba aastaid, aga ükski ei toonud seda kogemust nii kasutajasõbralikult ja ilusal kujul ühtekokku.

/---/ iPhone muutis populaarseks ka äpid, mis muutis igaveseks seda, kuidas me digivahenditega suhtleme, mängime, šoppame, töötame ja igapäevaseid asju teeme."

Mõni punkt TIME'i edetabelis võib tunduda liiga ameerikakeskne ja meile seega arusaamatu, aga kui mõni laialt tuntud tehnoloogiamaailma staar välja tuua, siis

* number 3 on Apple'i Macintosh
* nr 4 on Sony Walkman
* nr 9 on Apple'i iPod
* nr 13 on Atari 2600 mängukonsool
* nr 15 on Nintendo esimene kodune mängukonsool NES
jne.

Head avastamist!