See reegel tunneb vähemat ühte erandit – Sony Xperia Z3 Compact on tõenäoliselt parim Androidiga telefon sel aastal, kirjutab AM.ee.

Välimus: mõnus ja soliidne

Sony 4,6-tollise ekraaniga, kõige uuem vee- ja tolmukindel telefon tundub esimesest hetkest käes väga mõnus ja soliidne. Tänu IP68 sertifikaadile (üks esimesi sellise veekindlusega nutitelefone Eestis) ei ole Z3 Compactil avatud porte ega liikuvaid osi.

See tähendab, et erinevalt teistest Androidiga töötavatest seadmetest, mis on põhjendamatult sügavalt plastmassi kiindunud (Samsung, me vaatame sinu otsa!), on Z3 Compact väga iPhone'ilik.

Nii ees- kui ka tagakülg on klaasist ja kui tagumine kaamera välja jätta, siis on mõlemad pooled äravahetamiseni sarnased (tõsi, esiküljel on ka 2,2 MP kaamera enekate tegemiseks ning LED-valgustus, aga need ei torka tänu tumedale klaasile üldse silma).

Võiks mõelda, et selline kahest klaaspaneelist koosnev telefon vajab soliidsuse nimel külgedele metallraami, aga see lisaks liialt kaalu (129 g) ega annaks niigi stiilsele telefonile eriti palju juurde.

Metalli asemel on kasutatud pehmet plastmassi, mis musta värvi testitelefonil oli tumehall. Valged Z3 Compactid on varustatud helehalli plastmassiga.

Telefoni ülaäärest leiab heliväljundi ja imepisikese ava sekundaarse mikrofoni kohal; allääres on samuti väike avaus sisseehitatud mikrofonile.

Paremale küljele (paksus 8,6 mm) on mahutatud kolm nuppu: hõbedane sisselülitamiseks, musta värvi helitugevuse ja kaamera jaoks. Füüsiline kaameranupp on tehtud sellepärast, et veelauseid pilte ja videosid tehes ei ole ekraani puutetundlikkus just kõige parem ja ainult tarkvaralisest nupust ei piisaks.

Seda, et füüsiline nupp hädavajalik on, tõestas juba 2 aastat tagasi Samsung oma esimese veekindla S4 Active'iga.

Teiselt küljelt vaatab vastu kaks eemaldatavat katet, mille all on peidus miniSD kaardi ja laadimispesa. Teise katte taha on peidetud nanoSIM-kaardi pesa ja üks väike ava, kust saab välja tõmmata peenikese riba, millel on kirjas kõik see, mis teistel mudelitel reeglina aku taga on – mudeli ja tüübi number, FCC, IC jne.

Nende kahe katte vahel on täpselt nii palju ruumi, et sinna mahuksid dokiga laadimise klemmid. Olgu aususe huvides kohe öeldud, et dokki me väga põhjalikult ei testinud, aga esmamulje oli tagasihoidlik – odav ja logisev plastik, mis stiilse klaastelefoniga üldse kokku ei sobi.