Päris nii see tänasel päeval siiski veel pole, sest erinevalt nimetatud andmekandjatest on mälupulgad suutnud koos arvutitehnikaga areneda – seda nii mälumahtude ja andmekiiruste osas kui ka füüsiliste ühendumisvõimaluste poolest, kirjutab Digitest.ee.

Olgu selle väite heaks tõestuseks Silicon Power Mobile C50. Pisike nutikas mälupulk, mida saab sisestada peaaegu ükskõik millisesse nuti- või arvutiseadmetesse (välja arvatud Apple'i iOS-seadmed).

Üldine iseloomustus

Pealtnäha nagu mälupulk ikka. Tumeda pideme ja hõbedaselt läikiva USB-pistikuga liistakas, mis on mõõtmetelt oma suguvendadega sarnane ja kohvikulaua peal või arvuti küljes kõrvalistujate pilke ei peibuta.

Kuid kes satub seda pulka pisut lähemalt uurima, avastab suure USB-pistiku pealt kahtlased sisselõiked. Selle pistiku ülemine pool liigub ju näpuotsaga tõmmates üles ja paljastab enda alt pisikese Micro USB pistiku.

Täismõõdus USB pistiku sees on peidus Micro USB! Selline transformatsioon avaldab garanteeritult muljet kõigile, kel varasemalt USB mälupulkadega mingigi kokkupuude on olnud.

Mobile C50 korpus tundub olema valmistatud tugevamast kummitaolisest materjalist, mis on piisavalt tugev, samas vajalikul määral painduv.

Painduv sellepärast, et korpuse sisse on peidetud kolmas ühenduspesa – USB-C. Selle pesa avamiseks tuleb korpus lihtsalt näpuga ühenduspesa pealt üles tõsta.

Lisaks on sel mälupulgal USB-C poolses otsas olemas aas, mille kaudu saab pulka kinnitada võtmekimbu külge või mujale. Kuigi võib ette kujutada, et USB-C pesa kasutamine võtmekimbu külge kinnitatuna just väga mugav ei oleks.

Kasutamine arvutiga

Pole keeruline ära arvata, et USB-C pistiku olemasolu tõttu on Silicon Power Mobile C50 mälupulk eriti hea ja vajalik kasutamiseks nende arvutitega, millel on USB-C pesad.

Eriti vajalik on see mälupulk näiteks uuemate MacBook Pro sülearvutite omanikele, sest nendel sülearvutitel polegi ju täismõõdus USB pesi.

Mobile C50 mälupulga olemasolul ei pea siis vaheadapterit kasutama – saab pulga otse USB-C pesasse sisestada.

Pisem ühenduspesa ei avalda mingit mõju andmevahetuse kiirusele – nii suurem USB kui ka USB-C pesa toimivad mõlemad ühtviisi kiirel USB 3.1 standardil.

Väärib aga äramärkimist, et võrreldes Silicon Power Mobile C80 mäupulgaga (mis samuti USB 3.0 standardil ja USB-C pistikuga), on Mobile C50 failide kirjutamiskiirus neli korda kiirem ja lugemiskiirus kaks korda kiirem!
(Foto: digitest.ee)

Kasutamine nutitelefoniga

Ideaaltingimustel on fotode ja muude failide nutiseadmest tavaarvutisse saamiseks kõige mugavam kasutada erinevaid pilvepõhiseid teenuseid nagu Dropbox, Google Drive jne.

Kui aga ideaaltingimusi pole – näiteks kui internett on aeglane, internetti üldse polegi või andmemahud on suured ja oodata pole aega –, on hea kasutada mälupulka.

Tänu Micro USB ja USB-C ühendustele saab Silicon Power Mobile C50 mälupulga lükata ükskõik millise nutiseadme (välja arvatud iOS-seadmed, nende jaoks on Silicon Poweril olemas xDrive Z50 mälupulk) sisse.

Failide mälupulgale tõstmiseks pakub Silicon Power “SP File Explorer” nimelist tarkvara. Kahe erineva USB-C telefoniga testides ei tundnud aga kummagisse paigaldatud SP File Explorer rakendus mälupulka ära.

Ka pärast korduvat “USB Mass Storage” seadistuste muutmist ja rakenduse sundkäivitamist mitte. Seega on minu soovitus mitte aega raisata SP File Exploreri installimisega vaid kasutada Androidi süsteemis juba olemasolevat failihaldusrakendust. See toimib kohe ja tõrgeteta.
(Foto: digitest.ee)

Kokkuvõte

Silicon Power Mobile C50 aitab sul failid nutiseadmest arvutisse või arvutist nutiseadmesse saada. Lihtsalt, kiirelt ja ilma interneti abita.

USB-C pesadega MacBook Pro omanikele on Mobile C50 aga lausa taevane kingitus, sest lõpuks ometi on olemas mälupulk, mida saab kasutada ilma tülika vaheadapterita.

Täismõõdus USB ja Micro USB pistiku ühendamine on Silicon Power Mobile C50 puhul võtmeelement, mis teeb selle mälupulga kõikide teiste USB-pulkadega võrreldes eriliseks.

Lahtikäiva USB-pistiku konstruktsioon ei tundu küll teab mis vastupidav – samas pole see vast ka probleemiks, sest Micro USB-ühendust ilmselt väga tihti ei kasutata.

See on selline aeg-ajalt vajalik omadus, mis on täismõõdus pistiku all peidus – valmis Android nutiseadmete omanikke abistama täpselt siis, kui neil seda tarvis on.

Tänu USB-C pesa olemasolule on Mobile C50 mälupulk tulevikukindel – saad kasutada praegu enda olemasoleva Micro USB nutitelefoniga ja ja aastate pärast, kui ostad endale uue USB-C pesaga Androidi nutitelefoni või tahvelarvuti.