Lisaks lendavatele droonidele on firma tootevalikus ka nutiseadmelt juhitavad minirobotid. Vahetult enne jõule saime testimiseks hüppava roboti Jumping Sumo Drone. Kuigi nimi viitab droonile, ei ole sel õhus lendavate droonidega kuigi palju sarnasusi, kirjutab Kiip.ee.

Drooni ülesseadmine ja juhtimine käivad nutiseadme abil ning selleks tuleb telefon või tahvel ühendada roboti poolt loodud wifi'sse. Loomulikult peab eelnevalt installima Parroti spetsiaalse äpi Freeflight.

Kahjuks kehtib enamike Parroti toodete puhul reegel, et wifi ühenduse loomine ei pruugi alati esimesel ega ka mitte teisel või kolmandal korral õnnestuda.

Pärast pikka proovimist saime ühenduse loodud ning robot oli telefoniga ühenduses. Seda suhteliselt lühikeseks ajaks, kuna koheselt teavitati, et robotile on saadaval uus tarkvara.

Sarnaselt wifi ühenduse loomisega ei õnnestunud meil ka tarkvara installimine. Esmane ülesseadmine ja tarkvarauuenduse installimine võttis aega julgelt üle 10 minuti. Pidevalt pidi robotit sisse-välja lülitama ning ühendust uuesti looma.

Foto: Kiip.ee

Kui aga saad kõik korrektselt tööle, on edasine väga lihtne. Seadme ekraanil kuvatakse nn juhtpaneel, kust saab robotit juhtida. Robot liigub edasi-tagasi, suudab ümber oma telje pöörata ning ka hüpata. Lisaks on tal kaamera, kõlarid ja mikrofon.

Praeguseks on kirjeldatud vaid negatiivset osa, kuid robotil on ka positiivseid külgi. Neist suurim on meelelahutus.