Ettevõte tegeleb juba aastaid erinevate ehitussõidukite ja nende varustuse tootmisega, kuid ehitajatele ja traktoristidele on ju vaja ka telefone, mis kannataksid ära kergemad kukkumised ja veekahjustused ehitusplatsil, kirjutab Kiip.ee.

2013. aastal valmisid ettevõttel esimesed vastupidavad kõnetelefonid B25 ja B100. Järelikult läks nende müük hästi, sest tootja tõi lagedale esimese nutitelefoni nimega CAT B15. Vahepeal valmistati ka nuputelefon B30 ning seejärel nutitelefonid S50, S40 ja S30.

CAT S40 nutitelefon ei tohiks kohe kindlasti modellisaatesse minekut planeerida, sest ilusaid disainielemente selle juures ei leia. Küll aga on see käes üsnagi tugev, paindumisega probleeme ei teki.

Telefon on välimuselt üsna kohmakas, sest näiteks iPhone 6-st on see rohkem kui poole paksem ning käes ta ei tundu nii mugav.

Selles pole midagi imestada, sest CAT-i telefon polegi loodud lummavaks kaunistuseks, vaid tõsiste töömeeste praktiliseks abivahendiks.

S40 on tagant kaetud krobelise pinnaga; üleval on üsna suur kaamerasilm. CAT-i esimesel mudelil B15 oli tagumine kaas eemaldatav ja aku vahetatav, vaatluse all oleval telefonil seda võimalust ei ole.

See-eest on seadmel MicroSD mälukaardipesa, mida mitmel konkurendil pole. Laadimiseks vajalik micro-USB pesa asub vasakul poolel kergelt avaneva luugi all, SIM-kaardi ja mälukaardipesad asuvad ühise luugi all, mis ei avane kergelt.
Foto: Kiip.ee

Seadmel on kahe SIM-kaardi tugi, mis on kasulik neile, kel on lisaks isiklikule telefoninumbrile ka töönumber.

Pärast kruvikeeraja rakendamist kaardipesade luugi avamiseks tuleb see lahti, kuid siis tekib kohe küsimus, kuidas SIM-kaardi alust telefonist kätte saada? Kas seda tuleb näpitsatega sikutada nagu Sony Xperia Z5 puhul?

Pärast selgituse saamist, et SIM-kaardi alus peab välja tulema, kui sellele vajutada, ei tulnud see ikkagi mitte kuidagi välja. CAT üritas selle telefoniga muuta totaalselt SIM-pesa disaini, kuid see ei õnnestunud.

Kusjuures uuemale mudelile S30 toodi tagasi vahetatav tagakaas, et SIM-kaarti saaks mugavalt vahetada.

CAT S40 ekraan on 4,7 tolline (960 x 540 pikslit), mis pole midagi erilist nagu resolutsioonist võib aru saada. Seadmel on peal Android 5.1 Lollipop operatsioonisüsteem, mis pole küll kõige uuem, aga vähemalt pole seda CAT-i poolt kuigi palju modifitseeritud.

Kahjuks on tootja installeerinud telefoni enda rakendusi, mis kordagi kasutust ei leia. Eriti mõttetu tundub rakendus Catphones, sest see suunab kasutaja lihtsalt CAT-i veebilehele.

Telefoni üldist jõudlust kahjuks kiita ei saa. Juba menüüs liikumine on aeglane ja isegi kui veebilehte hakata alla kerima, siis jääb seade natukeseks mõtlema.

Foto: Kiip.ee