Jutt käib Samsungi Galaxy S6-st ja LG G4-st. Üldjuhul on viimasel paaril aastal esimese sammu teinud Samsung ning sellele on kiirelt oma vastuse andnud LG, kirjutab Kiip.ee.

Kahjuks ei ole LG telefonid Samsungi omadest väga palju erinenud ja mitme nurga alt on olnud märgata soovi pakkuda klientidele analoogset nutitelefoni.

Kuid sel aastal juhtus midagi ebatavalist. Kui Samsung leidis, et on aeg öelda nägemist plastikule, microSD pesale ja vahetatavale akule, siis LG arvas, et turg ei ole selleks veel valmis.

Nõnda esitles LG aprillis kuues maailma suurlinnas G4. Seda tutvustades väideti, et G4 puhul keskenduti mugavale elegantsele disainile, heale visuaalsele kogemusele ja inimkeskse kasutuskogemuse pakkumisele. Kas see neil ka õnnestus, see selgub käesoleva arvustuse lõpus.

Välimus

Milline peaks üks nägus ja atraktiivne nutitelefon välja nägema? Sellele küsimusele otsivad vastust maailma ühed kõige andekamad disainerid igal aastal.

Kuigi üldjoontes jäeti välimus sarnaseks eelmise põlvkonna lipulaevaga, siis sel aastal otsustasid LG disainerid, et suure ekraaniga nutifoni tagune peaks olema pisut kumer ning klientidele peaks andma võimaluse valida plastiku ja naha vahel.

Testimiseks andis LG meile nahast tagusega mudeli. Tuleb tunnistada, et disainerid ei pannud puusse, väikene kumerus on tõesti mugav, olgu rõhutatud, et tegu on tõesti väga väikse kumerusega.

Kui telefon oleks lihtsalt üks piklik ristkülik, siis oleks ta väga igav. Kuigi võib arvata, et kumera telefon libiseb käest lihtsalt ära, siis selle vastu aitabki toosama nahast korpus.

Lisaks mugavusele annab nahk esindusliku välimuse, mida ei suuda ükski plastikust või klaasist telefon imiteerida.

Kui päris mitme konkurendi telefonilt leiab väljaulatuva kaamera, siis õnneks seda tüütust G4-el ei ole.

Kahjuks ei ole väike kumerus ja nahk piisavaks põhjuseks, et G4 saaks pidada kõige kaunimaks nutifoniks siin ilma peal. Midagi justkui jääb puudu, kuid mis see midagi on... no seda ei oska öelda.

Foto: Kiip.ee

Kaamera

Põgusalt mainisime nutifonide kaameraid, mis viimasel kahel aastal on hakanud korpustest välja ulatuma.

Tootjad väidavad, et need peavadki pisut välja ulatuma, kuna kaameratehnoloogia on nii heaks läinud, et need lihtsalt ei mahu õhukese korpuse sisse ära.

Õnneks ei ole LG sellega päri, G4 tagant ei leia ebamugavat kühmu, mis teeb telefoni käsitlemise ebamugavaks. Küll aga leiab sealt F1.8 avaga objektiivi, optilise pildistabilisaatori, laserfookuse, LED välgu ja värvispektri sensori.