Juba on purjetanud Photpointi ladude piiritutest avarustest minu töölauale nii Roccati kui ka Razeri klaverite lipulaevad – Roccat Isku FX ja Razer Black Widow Ultimate, kirjutab Digitest.ee.

Oojaa, sõbrad, klaviatuuril ja klaviatuuril on vahe sees. Isegi kuristik võiks öelda. Eriti käib see Roccat Valo ja Isku Fx kohta. Kõik paha, mille üle ma Valo juures kurtsin, on Roccat Isku FX-is hiilgavalt ära parandanud.

Aga alljärgnevas loos ei konkureeri Isku FX paraku Valo, vaid Razor Black Widow Ultimate'iga. Ning rõhk on siin viimasel sõnal. Aga ärgem kulutagem aega ja lugejate närve ning alustagem oma surmamatši.

Välimuses esindavad mõlemad klaveridisaini äärmusi. Razeri Musta Leske iseloomustab razerlik minimalism välimuses, tuhm ja tume plast, napid ja kandilised tähed ning sümbolid klahvidel.

Ei mingeid randmetugesid, lisatabloosid vms. Plast ise on kergelt kummise pinnaga, mis muudab klaveri väärikaks ning meeldivaks katsuda.

Roccat seevastu on lähtunud ilmselt mingist "Star Treki" esteetikast. Nelja nurga asemel on erinevaid nurki-nurgakesi kokku 10. Pinnakatteks on kasutatud kohati läikivat kohati matti plasti ning üldmulje selle all muidugi kannatab.

Aga eks see on suuresti maitseasi ja selle üle ei vaielda, vaid kakeldakse. Samas on muidugi Isku FX varustatud randmetoega, mis on suur pluss pikki arvuti taga veedetud tunde arvesse võttes.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Digitest.ee.