Põhjus, miks me uuest P9 telefonist varem ei kirjutanud, seisneb selles, et esimene telefon, mille testimisega alustasime, jooksis kokku, andurid tõrkusid, aku pidas vähe vastu jne. Nüüd õnnestus saada sama telefoni teine eksemplar, mis toimis paremini, nagu P9 peakski toimima, kirjutab Kuvar.ee.

Huawei P9 on valmistatud alumiiniumist. Korpus on peaaegu täielikult lõigatud välja ühest metalliplokist. Kätte istub telefon ideaalselt ning käest seda hea meelega ära panna ei tahagi, kuna see sobitub sinna hästi ja näeb soliidne välja.

Suur pluss on ka laadimispesa, milleks on uudne USB C-tüüpi ühendus. See võimaldab laadimiskaablid sisestada mõlemat pidi. Huawei nutifonidel pole seda ühendusliidest varem olnud.

Huawei P9-el on kaameraid kaks. Üks jäädvustab pildi mustvalgelt ja teine värviliselt. See peaks tagama hämaras teistest tootjatest poole paremaid pilte. Pimedas võrdlust ei teinud, ent Huawei kaamera sai pildistamisega hästi hakkama küll.

Foto: tootja

Kaameral on režiime mitmeid. Näiteks saab dokumenti pildistada, öövõtet teha, pimedas valgusega maalida jt. Olemas on ka võimalus kaameraparameetrite käsitsi seadistamiseks.

Suurim fototegemise eraldusvõime on 12 megapikslit, mis küll pole megapikslite arvestuses mingi rekord, aga peaks igaühele piisav olema. Kaamerat kiidetakse antud telefoni puhul taevani, kuid reaalsuses midagi niivõrd võluvat see pole.

Pildid tulevad küll head, aga ei midagi enamat kui iPhone 6s ja LG G4 telefonidel. Huawei ei suuda salvestada ka 4K UHD videot, mida teised eelmainitud telefonid teevad. Huaweil on rohkem režiime ja mustvalget pilti teeb see küll paremini.

Sõrmejäljelugeja toimib korralikult ja kiiresti. Neile, kes pole varem tagaküljel asuva sõrmejäljelugejaga telefonidega kokku puutunud, võib see asukoht ebamugav tunduda. Tegelikult on aga selline lahendus mugav ja kiire ning telefon avaneb silmapilkselt.

Telefoni ekraan on 5,2-tolline Full HD resolutsiooniga. Kuna ekraan pole 6-tolline ja telefon ei maksa 700 eurot nagu Samsungi lipulaev Galaxy S7, siis võib ehk andeks anda Full HD resolutsiooni olemasolu. Järgmiselt mudelilt ootaks vähemalt QHD ekraani.