Erutuseks oli põhjust mitmekordselt. Nagu ma oma varasemates hiirtearvustustes olen tunnistanud, olen ma mängudes (ja muidu ka) rohkem hiire- kui klaviatuuriinimene. Ning et ma mängudest eelistan eekätt MMORPG-sid, siis tundus Roccat Tyon oma 16 programmeeritava nupuga olevat minu jaoks otsekui rusikas silmaauku. Etteruttavalt võin öelda, et see vastas suures ulatuses tõels, kirjutab Digitest.ee.

Minu küünte vahele sattunud Roccat Tyon oli ebamehelikult valge seljaga eksemplar. Reaalses elus tähendab valge hiireselg ilmselt seda, et tundidepikkustel reididel ja avasturetkedel tuleb arvuti taga eelistada kehakinnitust, mida saab manustada kas lusika või kahvliga või vastasel korral kogunevad jäljed mänguri menüüst kenasti matilt valgele pinnale.

Ehk püüab Roccat valge mudeliga püüda naismängurite tähelepanu, kuid tõelise mehe laual võib see tunduda ehk veidi silmatorkavana. Seda enam, et hiirtmööda laiali paigutatud klahvidega suisa kosmiline disain muudab närilise ülimalt maskulliinseks. Kokkuvõttes jääb mulje nagu oleks Jason Statham endale särava diskoülikonna selga tõmmanud.

Mehine on hiir ka suuruselt, kuid see on omane enamusele Roccati toodangule. Keskmisest hiirest suurem ja kõrgem olek eeldab väga konkreetset hiirehaaret st labakäsi ei vedele mitte vabalt hiirel vaid hoiab sellest tihkelt kinni.

Lisaks tavapärastele klahvidele, mida on hiirele nii külluslikult jagunud, torkavad RoccatTyoni juures silma veel nn haiuim, mis asub kohe rulliku kohal ning pöidla kohale jääv eriline kahes suunas liikuv klahv, mida Roccat ise X-Celeratoriks kutsub.