Lisaks nime lühendamisele on arvutil mitmeid asju muudetud paremaks ja mõnda ka halvemaks, kirjutab TehnikaPilk.ee.

Rääkides asjade muutmisest, ei saa rääkimata jätta USB C ühenduspesast, mille lisamine on tore nähtus, kuna üha enam hakkavad need saabuma nii telefonidele kui ka arvutitele.

Paraku on MacBookil kõigest üksainus USB C pesa, mille kaudu käib ka arvuti laadimine. Seetõttu pole võimalik laadimise ajal muid lisatarvikuid kasutada.

Selle peamise probleemi lahendavad eraldi juurde ostetavad adapterid, mis maksavad paraku lisaks päris palju, kui tegu on Apple’i originaalidega.

Koos adapteritega on võimalik laadimise ajal kasutada näiteks hiirt, lisakuvarit ja muud, kuid minu arvates piisaks esialgu ka lihtsast USB C – USB adapterist, mis muudab MacBooki uudse USB pesa vanamoeliseks USB-ks, kuhu saab ühendada peaaegu kõiki arvutitarvikuid.

Vähemalt peale USB C pesa on olemas ka helipesa, millega saab kasutada kõrvaklappe või välist kõlarit.

Sellepärast pole minu arvates vähemalt esialgu vaja muid adaptereid, kuna arvuti aku on väga märkimisväärse kestvusega, mispärast pole seda kuigi tihti vaja laadida.

Apple’i sõnul kestab aku üle 10 tunni, kuigi reaalselt näiteks videoid vaadates ja internetis surfates kestab aku umbes 5 tundi, mis on siiski päris korralik.

Ka MacBooki jõudlus pole midagi uskumatut, sest kasutusel on Intel Core M protsessor, kuid veebisurfamist ja Full HD videoid esitab seade väga hästi.

4K videote monteerimisega jäi arvuti hätta, ent see polegi ju loodud selliseks tegevuseks. Tänu Apple’i opsüsteemile OS X liigub arvuti tarkvaraliselt väga kiirelt ning õnneks kokkujooksmised on minimaalsed.

Foto: TehnikaPilk.ee

Tarkvara on hea väljanägemisega ja funktsionaalne, kuid kasutama õppimine võttis aega paar päeva.

Mitte nii hea aku ja ainult ühe USB-C pesa puudumise võib andeks anda, sest süler on tõeliselt hea koostekvaliteedi, disaini ka ekraaniga.

MacBook on valmistatud väga soliidselt alumiiniumist, see on ülimalt õhuke, väga vastupidav ja näeb sealjuures fantastiline välja.

Kasutusel on Retina ekraan, mille mahtumine nii väiksesse korpusesse tundub üsna võimatu, kuid Apple tegi seda.

Ilma täpsetest andmetest rääkimata saab öelda, et taustapildid, 4K YouTube’i videod ja muu suur multimeedia näeb MacBooki ekraanil välja imetlusväärne. Isegi kui minna silmadega ekraanile peaaegu vastu, ei ole võimalik piksleid näha.

Samuti saab kiita ka survetundlikku puuteplaati, mille kaudu käib arvutis põhiline liikumine. Selle erinevad žestid muudavad arvuti kasutamise väga mugavaks.

Positiivselt üllatasid ka kõlarid, mis on väga valju ja hea heliga. Jällegi tundub see uskumatuna, kuna ka need on ära mahutatud nii õhukesse korpusesse.

Ilmselt maailmas pole kuigi palju kodanikke, kes teevad sülearvuti esikaameraga selfie’sid, aga kui on, siis MacBook pole neile, kuna esikaamera on kesise pildikvaliteediga. Video on kõigest 480p kvaliteediga.

Samuti pole klvaitatuur midagi imelist. Sellega saab küll põhilised trükkimised tehtud, sest klahvid asuvad enam-vähem õigetes kohtades, aga õhukesest korpusest tulenevalt on klahvide alla vajutamine väga minimaalne ja suurtähe klahv ei liigu peaaegu üldse.

Kokkuvõttes. MacBook on väga kasulik sülearvuti, kui hindad minimalismi, head akukestvust, disaini, head ekraani ning pole vaja kasutada arvutit graafiliselt nõudlikeks ülesanneteks või külge ühendada palju lisatarvikuid.

Hinne: 5,8/10

ekraanitõmmis